Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Ніколи не здаватися, навіть якщо дуже важко – боєць батальйону поліції «Миротворець» Микола Фурман, який загинув за Україну
Опубліковано 13 березня 2023 року о 09:00

Микола Фурман народився 24 вересня 1974 року у м. Хмельницькому у родині військових. Він був щирим, відповідальним, професійним, готовим прийти на допомогу – таким пам’ятають його рідні, друзі, колеги.


У 1988 році Микола Фурман закінчив Хмельницьку загальноосвітню школу, після чого пішов служити до Збройних Сил України, як і його батько, який був військовим офіцером та прикладом для нього.

З 1995 по 2008 рік Микола Фурман служив в органах внутрішніх справ. Спочатку - міліціонером відділення міліції Державної служби охорони при Хмельницькому районному відділу. Згодом - в окремій роті міліції особливого призначення. У 2017 році Микола Фурман прийшов на службу у батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Миротворець» ГУНП в Київській області. У його складі він брав участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей, захищаючи Україну від російських загарбників.

Під час повномасштабного вторгнення росії поліцейський ніс службу у м. Боярка за місцем дислокації підрозділу. Згодом виконував бойові завдання у Гостомелі Київської області. Пізніше працював у складі батальйону на блокпосту «Оболонь», де ніс службу до травня 2022 року. Згодом разом з побратимами воював на території Донецької області у складі Об’єднаних сил оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Поліцейський загинув 19 липня 2022 року внаслідок ворожого авіаційного обстрілу м. Слов’янськ Донецької області.

«Він був доброзичливим, весь час посміхався – який би настрій не був, щоб не було - всім допомагав, ніколи ні в чому не відмовляв, в нього і позивний був «Дядя Коля». Це дуже велика втрата для підрозділу», - розповідає командир батальйону Хафіз Рафієв.


«Ми один одного прикривали весь час, де б ми не були - я мав надійне плече. З ним можна було в вогонь і у воду іти, таких людей зараз дуже мало», - каже Валентин, колега Миколи.

«Втратив людину, побратима, з яким стояв пліч-о-пліч ... Він був дуже професійним, мав значний досвід, ми планували, що будемо проводити заняття з особовим складом», - з сумом згадує Михайло, побратим Миколи.

Микола Фурман був зразковим сім’янином, у якого залишились дружина, дві доньки та мати. Він любив подорожі та старовинні пам’ятки. Любив історію, Україну та її культуру і традиції.

Рідні згадують, що у свій вільний час він любив разом з сім’єю вибратися в ліс або до озера, аби помилуватися чудовими краєвидами та зробити фотографії. Микола мріяв поїхати з сім’єю у Карпати…

«26 щасливих років подружнього життя. В сім’ї у нас панувала любов та злагода, любов до дітей, до батьків, взаєморозуміння, взаємоповага, Микола був гарним господарем та чоловіком», - розповідає дружина поліцейського Валентина Фурман.

«Тато завжди був справжнім щирим другом, вчителем по життю. Він мав добру душу, був турботливий і водночас серйозний та сильний. Таких сильних особистостей зустрічаєш рідко», - розповідає донька поліцейського Анастасія.

Поховали старшого сержанта поліції Фурмана Миколу Миколайовича у м. Хмельницькому з усіма почестями.

Ім’я захисника України було викарбувано на обеліску загиблих поліцейських Київщини.

Вічна пам'ять захиснику України!


Відділ комунікації поліції

Київської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux