Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Немає часу для страху та хвилювань: криворізький поліцейський Олег Денисенко розповів про службу у прифронтових регіонах
Опубліковано 13 березня 2024 року о 15:30

Оперуповноважений відділу кримінальної поліції Криворізького районного управління поліції Олег Денисенко каже, що основні зусилля поліції у прифронтових населених пунктах Херсонщини були спрямовані на виявлення колаборантів та тих, хто здає позиції наших військових: 

-    Також займалися документуванням воєнних злочинів, несли службу на блокпостах, ліквідовували наслідки ворожих обстрілів, допомагали евакуювати людей, які цього потребували. Важливим завданням було виявлення боєприпасів і мін, їх знешкодження.

За особисту мужність і самовідданість капітана поліції Олега Денисенка відзначено пам’ятною медаллю «За визволення м. Херсон». 

Зараз поліцейський вже повернувся додому, приступив до виконання своїх безпосередніх службових обов’язків, тож може поділитися тим, що бачив на власні очі.

-    Місто Берислав цілодобово піддавалося обстрілам з артилерії та авіаударам з окупованої частини Херсонщини. Найбільше в пам’яті закарбувався випадок, коли після обстрілу виїхали в село для документування наслідків та стали свідками повторного авіаудару по населеному пункту і подальшу атаку дронами. Попри небезпеку, продовжили рятувати людей, діставали їх з-під завалів, надавали допомогу на місці. Вдалось вивезти чоловіка, який отримав важкі поранення у безпечне місце, та передати його військовим медикам. На щастя, ми встигли і він вижив, - згадує поліцейський.

Поліцейський тричі перебував у робочих відрядженнях на прифронтових територіях. Вперше - на Донеччині у 2015 році у складі зведеного загону поліції. У 2021 році знову повернувся до цього регіону у складі приданих сил роти поліції особливого призначення «Кривбас». Наступним стало відрядження вже після повномасштабного вторгнення – у листопаді 2022 року поліцейський ніс службу на деокупованій Херсонщині. Перше, що згадує поліцейський, - як тепло їх зустрічали містяни. Допомагали у всьому і ділилися тим, що мали. Жінки готували смачні страви, кожен на своєму місці робив усе, щоб повернути місто до нормального життя.

Важко було спостерігати, як місцеві мешканці живуть з постійним ризиком для життя, під обстрілами. Їх домівки зазнали значних руйнувань, люди залишилися без елементарних умов для існування, без світла, газу та води. Допомагали їм, як могли. Намагалися стати для них друзями і помічниками. Ці люди втратили рідних, знайомих, свої домівки, де прожили усе життя. Тут слова зайві, найкраще – показати свою підтримку та розуміння, - ділиться емоціями поліцейський.


Відділ комунікації поліції

 Дніпропетровської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux