Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція взяла участь у першій національній конференції з протидії нелегальному обігу зброї
Опубліковано 17 лютого 2022 року о 13:55

Захід організований офісом Координатора проєктів Організації безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні. У дводенній конференції взяли участь представники органів центральної влади, зокрема Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також інститутів громадянського суспільства. На зустрічі йшлося про створення національної координаційної платформи з питань боротьби із незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Перша національна конференція з питань запобігання та боротьби з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин (ЗБВР) відбулася в Києві 15 та 16 лютого 2022 року. У ній взяли участь понад 100 представників органів державної влади України, аналітичних центрів, донорської спільноти та міжнародних організацій-партнерів.

У своєму вступному слові заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров зазначив, що сьогодні Україні як ніколи необхідно посилити свою відповідь на незаконний обіг ЗБВР, спираючись на стратегічний урядовий підхід.

“Прийняття закону про зброю, запуск в роботу єдиного реєстру зброї, координація та співпраця усіх зацікавлених сторін, а також використання передових міжнародних напрацювань у цій сфері є пріоритетами у боротьбі та запобіганні незаконному обігу ЗБВР”, – зазначив заступник глави МВС.

Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен підтвердив постійну підтримку у сфері контролю над стрілецькою зброєю та легким озброєнням (СЗЛО), а також у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом ЗБВР, яку ОБСЄ надає Україні. Відтак одним з питань, запланованих у порядку денному конференції, стало створення національної координаційної платформи з питань боротьби із незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

“Створюючи платформу для посиленої міжнародної та міжвідомчої координації, ми прагнемо підтримати український уряд та його установи, на регулярній основі об’єднуючи їх разом із міжнародними партнерами для обговорення найкращих практик та вироблення спільного стратегічного підходу до вирішення проблеми незаконного обігу ЗБВР”, – зауважив він.

У рамках конференції її учасники обговорили результати роботи органів влади України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом ЗБВР, а також проєкти нормативних актів, спрямованих на вирішення питань обігу цивільної зброї в державі. Крім того, в рамках подальшої співпраці заплановано низку спільних заходів, зокрема тренінгів, комунікаційних активностей тощо.

Нагадаємо, у жовтні минулого року комунікаційники Нацполіції пройшли навчання від ОБСЄ щодо інформаційної підтримки в протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Управління комунікації Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux