Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція взяла участь у міжнародній конференції, присвяченій розвитку гендерної політики МВС
Опубліковано 06 грудня 2019 року о 15:04

Участь у заході взяли заступники міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук та Катерина  Павліченко, начальник Управління забезпечення прав людини Нацполіції Євген Леванцов та заступник начальника управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Василь Богдан.

Сьогодні, 6 грудня, у столиці відбулася міжнародна конференція "Сучасні тенденції розвитку гендерної політики органів системи МВС".

Заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук зазначила, що гендерний вимір стає складовою всіх стратегічно важливих напрямків державної політики України.

"МВС підтримує ідеї рівноправ'я у секторі безпеки та оборони. Одним із фундаментальних кроків у гендерному паритеті стало прийняття державою низки документів. МВС стало одним із перших, яке затвердило власний план заходів на виконання резолюції ООН. За два останні роки можемо побачити позитивну динаміку збільшення кількості жінок у системі МВС - 2% Національна поліція, 5%- ДСНС, понад 7% - НГУ. Також спостерігається збільшення кількості жінок на керівних ланках. З 2017 року ми відкрили майже 450 посад для жінок, які раніше були заборонені", - сказала Тетяна Ковальчук.

За словами начальника Управління забезпечення прав людини Нацполіції Євгена Леванцова, врахування гендерних аспектів є важливим моментом у діяльності Національної поліції України.

«З кожним роком кількість жінок, які мають бажання служити в лавах Нацполіції, збільшується. Так, у 2018 році  кількість жінок становила 18,5 відсотків. Наразі  у відомстві  працює понад 33,7 тисячі жінок. Це понад 25 відсотків від загальної чисельності особового складу. Жінки несуть службу на рівні з чоловіками, очолюють підрозділи, працюють у слідстві, кримінальній поліції, патрулюють вулиці, затримують злочинців у складі поліції особливого призначення»,- сказав Євген Леванцов.

Він додав, що жінки-поліцейські задіяні в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Заступник начальника управління дільничних офіцерів поліції – начальник відділу превентивних заходів та протидії домашньому насильству Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Василь Богдан наголосив, що з метою забезпечення прав громадян у відомстві впроваджено в роботу європейський досвід щодо протидії фактам домашнього насильства.

«Ми значно розширили мережу діяльності мобільних груп з реагування на факти вчинення домашнього насильства. Наразі 45 екіпажів працюють у всіх обласних центрах та великих містах. Так, упродовж двох із половиною місяців  поліцейські відреагували на понад 14 тисяч  викликів щодо вчинення домашнього насильства. Поліцейські склали майже чотири тисячі адміністративних матеріалів, а також  винесли більше двох з половиною тисяч термінових заборонних приписів»,- повідомив Василь Богдан.

Заступник начальника управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції зазначив, що ефективність роботи органів Національної поліції з протидії домашньому насильству зумовлена злагодженою взаємодією всіх служб та підрозділів.

«Так, ще зовсім нещодавно ми аргументували необхідність криміналізації домашнього насильства, посилення важелів впливу на кривдника та забезпечення невідворотності покарання, а вже зараз з початку року до суду спрямовано понад 400 кримінальних проваджень за вчинення домашнього насильства, поліцейські винесли майже 9 тисяч термінових заборонних приписів»,- повідомив Василь Богдан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за півроку поліцейські винесли 9 тисяч термінових заборонних приписів за фактами домашнього насильства.

 

Управління комунікації

Національної поліції

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux