Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція викрила сімох осіб у хабарництві
Опубліковано 23 березня 2018 року о 11:07

Суми неправомірної вигоди коливалися від 5,5 тисяч гривень до 120 тисяч гривень. Загалом фігуранти справ одержали понад 200 тисяч гривень. Крім того, вирок суду отримав підприємець за спробу підкупу поліцейського.

Працівники територіальних управлінь захисту економіки Національної поліції спільно з іншими правоохоронними органами проводять заходи з протидії хабарництву та викриття осіб, які організували злочинні «схеми» заробітку за рахунок коштів громадян. Неправомірну вигоду правопорушники вимагали за вирішення питань, що належать до їх компетенції або за сприяння у їх вирішенні. Так, 21-22 березня заходи по викриттю посадових осіб проводилися у Донецькій та Харківській областях, а також у місті Києві.

В Донецькій області оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно з Військовою прокуратурою сил антитерористичної операції та прокуратурою Донецької області затримали заступника керівника однієї з військово-цивільних адміністрацій та посадову особу МСЕК, яка долучила до протиправної діяльності посередника.

Заступник керівника однієї з військово-цивільних адміністрацій за прийняття позитивного рішення у конкурсі з оренди комунального майна прифронтового містечка вимагав 10 тисяч гривень. Суму неправомірної вигоди посадовець озвучив громадянину у жовтні минулого року, яку продовжував вимагати протягом кількох місяців. Під час отримання хабара його і було затримано. Окрім цього, було задокументовано факти протиправної діяльності посадової особи МСЕК та посередника. Фігуранти одержали тисячу доларів США за оформлення та призначення безстрокової групи інвалідності.

На Харківщині в організації корупційних «схем» було викрито начальника управління  містобудування, архітектури та земельних відносин однієї з міських рад регіону та головного спеціаліста даного управління, а також посадову особу Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками. В першому випадку посадовці міськради вирішували земельні питання, а в другому - сприяли в отриманні ліцензії на роздрібну торгівлю лікарськими засобами.

Так, посадовці однієї з міських рад вимагали та одержали 40 тисяч гривень хабара за надання в оренду земельних ділянок під розміщення малих архітектурних споруд, а посадова особа Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками одержала 5,5 тисяч гривень неправомірної вигоди. Трьох фігурантів справи затримали оперативники управління захисту економіки в Харківській області Нацполіції, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області.

А у Києві правоохоронці затримали керівника гаражного кооперативу, який вимагав від киянина 120 тисяч гривень хабара за можливість користування його ж власним майном. З метою одержання бажаної суми зловмисник створював штучні перешкоди в доступі до придбаного майна, а також погрожував передати його іншим особам.

22 березня працівники управління захисту економіки у м. Києві Нацполіції спільно зі слідчим відділом Голосіївського управління поліції під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 1 затримали  голову кооперативу.

Загалом протягом 21-22 березня поліцейськими разом з прокуратурою було затримано 7 осіб під час одержання 201,7 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Крім того, підприємця, який намагався підкупити поліцейського було визнано винним у вчинення злочину. Суд засудив його до сплати 8,5 тисяч гривень штрафу. Громадянина було затримано у січні 2018 року під час спроби передачі працівнику УЗЕ у Львівській області 500 доларів США  хабара.

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux