Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція і канадські фахівці працюють над Стратегією підтримки психологічного здоров’я поліцейських
Опубліковано 18 квітня 2018 року о 09:40

Інтерактивний семінар на цю тему проходить за сприяння Уряду Канади у рамках реалізації проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР). У семінарі взяли участь керівники, працівники кадрових апаратів та психологи органів та підрозділів Головних управлінь Національної поліції України в місті Києві, Харківській, Львівській та Одеській областях, а також Департаменту патрульної поліції.

Упродовж трьох днів канадські фахівці разом з українськими колегами напрацьовуватимуть  дієві шляхи підтримки психологічного здоров’я поліцейських. Розроблення та впровадження стратегії в діяльність вітчизняної поліції дасть змогу підвищити рівень психологічної надійності та витривалості правоохоронців, а також завчасно попередити негативний вплив окремих чинників професії на самих поліцейських.

«Сподіваємося, що впровадження цієї стратегії у подальшому має стати базою для підвищення ефективності роботи поліції, дозволить підвищити психологічну надійність та витривалість правоохоронців, своєчасно попереджати вплив негативних чинників професійної діяльності. Психологічне здоров’я поліцейського – це професійний успіх та ефективність його роботи», –  наголосила заступник начальника відділу психологічного забезпечення Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції Галина Литвинова.

За її словами, робота поліцейських належить до переліку складних та небезпечних професій, адже супроводжується значними психологічними і фізичними навантаженнями. Тому найважливішими завданнями, які має вирішити Стратегія, є збереження психологічного здоров’я поліцейських, формування у них здатності успішно протидіяти стресовим чинникам, конфліктам та іншим професійним ризикам.

Помічник комісара поліції Канади у відставці Трейсі Харді, яка є радником проекту РТАР,  зазначила, що Уряд Канади приділяє значну увагу питанню психологічного здоров’я поліцейських. Вона також повідомила, що канадські правоохоронці мають дієву систему психопрофілактичної роботи, відтак – вирішили поділитися з українськими колегами позитивним досвідом.

У першу чергу, йдеться про впровадження в Україні канадської моделі взаємодопомоги «рівний-рівному». Першу психологічну допомогу поліцейським зможуть надавати їх колеги по службі, які пройдуть відповідне навчання.

«Вважаємо, що це дозволить забезпечити раннє виявлення ознак психологічної кризи у поліцейських, здійснити негайне конструктивне втручання та запобігати негативному розвитку подій. Дієві прийоми подолання стресу і гарантована соціальна підтримка – це ключові фактори, які  допоможуть уникнути проблем у майбутньому», – наголосила Трейсі Харді.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux