Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція готова забезпечити безпеку учасників заходів з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі – В’ячеслав Аброськін
Опубліковано 26 липня 2018 року о 17:50

На цьому перший заступник Голови Нацполіції наголосив сьогодні, 26 липня, під час робочої наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового. Участь у нараді з питань організації забезпечення публічного порядку під час масових заходів взяв також заступник Голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич та заступник Голови Нацполіції – начальник поліції Києва Андрій Крищенко. 

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий наголосив на важливості повної взаємодії між всіма підрозділами, залученими до забезпечення публічного порядку під час масштабних масових заходів. Зокрема, йдеться про співпрацю та спільну координацію сил Нацполіції, Нацгвардії, Служби безпеки України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших органів.

«Ми маємо пам’ятати про виклики та загрози, які перед нами стоять. Насамперед, йдеться про терористичні загрози. Завдання у нас одне – забезпечити правопорядок і безпеку наших людей», – підкреслив Сергій Яровий. 

В’ячеслав Аброськін повідомив, що з нагоди відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі – України до Києва планується прибуття значної кількості громадян з різних регіонів  країни.

«Ми не маємо забувати, що на Сході нашої держави тривають військові дії з терористичними угрупованнями РФ. І їх завдання - дестабілізувати обстановку на території України будь-яким чином. Тому маємо повністю контролювати оперативну обстановку, негайно реагувати на будь-які спроби та забезпечити безпеку наших людей», –  наголосив перший заступник Голови Нацполіції.

Він повідомив, що Ситуаційний центр Національної поліції вже працює у  цілодобовому надзвичайному режимі. На його базі створено робочу групу. До її складу увійшли співробітники Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування,карного розшуку, превентивної діяльності, патрульної поліції, кіберполіції та інших підрозділів.

Цілодобово вони здійснюють моніторинг оперативної обстановки в країні, збирають, опрацьовують, аналізують та узагальнюють отриману інформацію. Окрім того, саме Ситуаційний центр організовує реагування на зміни в оперативній обстановці під час масових заходів.

Додатково організовано роботу ситуаційних автомобілів. Відтак відеоінформація передається до центру в режим реального часу.

Водночас до несення служби залучено достатню кількість слідчо-оперативних груп та груп документування для фіксації можливих протиправних дій. Додатково несуть службу  наряди криміналістів, вибухотехніків та кінологів. Вони перевіряють маршрути пересування та місця масового скупчення громадян на наявність вибухонебезпечних предметів.

Правоохоронці посилили патрулювання залізничних вокзалів столиці та прилеглих територій.

Контроль за безпекою дорожнього руху з урахуванням змін в його організації здійснюють патрульні поліцейські, які працюють у посиленому режимі.

Нагадаємо, керівники обласних підрозділів Нацполіції взяли участь у командно-штабних навчаннях із забезпечення публічної безпеки

 

Департамент комунікації 
Національної поліції України
 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux