Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція знешкодила чотири корупційні схеми ухилення від військової служби
Опубліковано 07 грудня 2023 року о 14:10

Серед фігурантів - лікар медичного закладу, адвокат, дві цивільні особи, проректор інституту та посадовець квартирно-експлуатаційного відділу. Суми неправомірної вигоди за вирішення «питань» коливалися від 400 до 6000 доларів. 

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими підрозділами Національної поліції продовжують викривати як посадових, так і цивільних осіб, які за винагороду допомагають чоловікам призовного віку ухилитися від служби. У результаті комплексних заходів у різних регіонах затримано організаторів корупційних схем. За гроші вони пропонували потенційним призовникам організувати «підстави» для уникнення мобілізації. Вартість таких послуг коливалася від 400 до 6000 доларів.

 Київ: 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області та слідчі Подільського управління поліції затримали проректора вищого навчального закладу. Він отримав від студента магістратури 1200 доларів неправомірної вигоди за безперешкодне та успішне складання ним сесії, аби останнього не відрахували з вишу.

 Черкащина:

Співробітники обласного управління стратегічних розслідувань спільно з СБУ та слідчі обласної поліції викрили адвоката та місцевого мешканця, які за суму 5500-6000 доларів обіцяли громадянину зробити його непридатним до служби. Дане питання мали вирішити завдяки своїм корупційним звʼязкам у військово-лікарських комісіях Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Обох затримали під час отримання 5500 доларів та 10 000 грн.


Житомирщина:

Співробітники УСР в Житомирській області та слідчими СУ ГУНП України в Житомирській області затримали лікаря - члена лікарсько-консультативної комісії. Отримав 13 000 грн за встановлення фіктивного діагнозу отримання «хворим» групи інвалідності терміном на два роки.

 


Чернігівщина:

Оперативники теруправління стратегічних розслідувань викрили одного з керівників квартирно-експлуатаційного відділу. Отримав 600 доларів від чоловіка за призначення його знайомого на посаду водія у військовій частині. Таке працевлаштування дозволило б йому нести службу подалі від фронту.

Викритим особам повідомлені підозри. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Заходи з викриття проводилися спільно з СБУ під процесуальним керівництвом Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, Черкаської, Житомирської обласних прокуратур та Подільської окружної прокуратури міста Києва.


Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux