Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Національна поліція провела зустріч з представниками Європейської комісії щодо спільної роботи на шляху до євроінтеграції України
Опубліковано 23 квітня 2024 року о 15:00

Зустріч є частиною процесу підготовки перемовин щодо вступу до ЄС. Поліцейські та представники Єврокомісії обговорили діяльність НПУ, зокрема боротьбу з організованою злочинністю.

З робочим візитом до України прибув керівник Підрозділу з фундаментальних питань та верховенства права Генерального директорату з питань сусідства та переговорів щодо розширення Європейського Союзу Вольфганг Нозар, члени Підрозділу Манфредас Лімантас і Кертту Магер, радник з питань міграції та внутрішніх справ, юстиції та захисту прав споживачів, охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Представництва Європейського Союзу в Україні Рене Штайнер.

Українську сторону представляв заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов, начальник Департаменту карного розшуку Вадим Дзюбинський, начальник Департаменту міграційної поліції Сергій Шайхет, начальник Департаменту боротьби з наркозлочинністю Дмитро Торгало, заступник начальника Департаменту кримінального аналізу Денис Цвєтков, т.в.о. начальника Департаменту стратегічних розслідувань Володимир Ценов, т.в.о. начальника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Іван Гульпа.

Делегати подякували поліцейським за службу в умовах повномасштабної війни та запевнили, що Європейська комісія є партнером України в питаннях вступу до ЄС.

«Наша увага націлена на те, щоби підтримувати вас на шляху до євроінтеграції у питаннях вашої роботи», - наголосив Вольфганг Нозар.

Насамперед Єврокомісію цікавив вплив війни на роботу поліції, а також результати з протидії нелегальному обігу зброї та наркотиків, торгівлі людьми, боротьби з організованою злочинністю.

Керівники підрозділів кримінальної поліції представили ключові кроки, які здійснює НПУ щодо впровадження європейських стандартів в оперативно-службову діяльність, а також результати боротьби зі злочинністю за основними напрямами у 2023 та 2024 роках.

Андрій Нєбитов підсумував, що Національна поліція бере активну участь у процесі євроінтеграції:

«Напрямок взаємодії – це навчання сучасним методологіям українських поліцейських із залученням європейських партнерів і фахівців, спільні міжнародні розслідування. Також, це співпраця з європейськими структурами, такими як Європол та Фронтекс. Ми здійснюємо оцінку загроз за методологією SOCTA, а завдяки участі в операційних планах мультидисциплінарної платформи EMPACT ми вже отримуємо результат. Ключовим є обмін досвідом та інформацією завдяки таким інструментам як мережевий додаток SIENA, а також проєктам на зразок TOPCOP, що ініційований CEPOL. Кожен підрозділ має значний досвід співпраці з європейськими колегами».

За матеріалами Департаменту карного розшуку

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux