Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
#НашіГерої: Поліцейська з Дніпропетровщини Дарія Полич з перших днів війни несла службу на лінії розмежування з ворогом на Донеччині
Опубліковано 14 вересня 2022 року о 14:00

Разом із колегами зі зведеного загону Дарія, командир взводу штурмової роти полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1», зустрічала та надавала допомогу людям, які виїжджали із зони активних бойових дій. Перший місяць війни через блокпост, де несла службу поліцейська, виїхали тисячі людей. Дарія назавжди запам'ятала родину з Попасної - їх автомобіль розстріляли росіяни. Поліцейська надала допомогу водієві з простріленими руками, який зумів вивезти свою дружину та двох маленьких дітей з-під обстрілів.


Наразі   поліцейська повернулася до місця постійної дислокації. Її група пройшла бойове злагодження і зараз готується до наступної ротації на схід.
Поліцейська успішно пройшла відбір у конкурсі від ООН до миротворчих місій. У травні цього року мала бути у складі миротворчих операцій у Південному Судані або на Кіпрі. Але росія атакувала Україну, всі миротворці повернулися, щоби захищати свою країну. Початок війни Дарія зустріла у складі зведеного загону ГУНП в Дніпропетровській області на Донеччині.


«Вранці 24 лютого у нас був підйом за бойовою тривогою, я швидко одягнула бронежилет, каску, отримала автомат. Уже почалися перші артилерійські обстріли, але ми чітко знали алгоритм дій, кожен знав позицію, яку повинен зайняти. Ми тренувалися багато років, тому жодної паніки не було.  Коли прийшов час повертатися назад до управління превентивної діяльності, я вирішила продовжити службу на прифронтовій території, у складі полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1». Це було складне рішення, але ця робота була для мене важливішою», - розповідає Дарія.  

Її  підрозділ несе службу на чотирьох стаціонарних та двох мобільних блокпостах. Разом  з колегами  крім   основних поліцейських  функцій вона виконує  безліч інших завдань – забезпечує супровід та евакуацію мирного населення на підконтрольні території, доправлення гуманітарної допомоги, разом з місцевою владою та волонтерами – організацією  розселення переселенців,  приготуванням їжі, наданням медичної допомоги. 
Перший місяць війни через блокпост, де несла службу поліцейська, виїхали тисячі людей з окупації, із зони активних бойових дій -  вони бачили всі жахіття війни та часто потребували медичної та психологічної допомоги.   

Дарія назавжди запам’ятала родину з Попасної - їх автомобіль розстріляли росіяни: «У водія були прострілені обидві руки, але чоловік вивіз свою родину – дружину та двох маленьких дітей, з-під обстрілів. Я перев’язала йому руки, дала знеболювальне і він зміг доїхати до найближчої лікарні».

Дарія зберігає у службовому автомобілі оберіг-підвіску, яку власноруч зробила маленька дівчинка і подарувала їй на блокпосту : «Це було так зворушливо. Такі моменти найбільше запам’ятовуються. Завдяки їм розумієш, що ми неодмінно переможемо, бо маємо силу, бо підтримуємо один одного».

Відділ комунікації поліції

Дніпропетровської області
 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux