Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Наші Герої. Закарпатський вибухотехнік поліції Владислав Горнодь прагне продовжити службу після важкого поранення
Опубліковано 21 квітня 2023 року о 14:00

Розміновуючи деокуповану від російських загарбників землю на Харківщині, Владислав підірвався на міні та втратив ступню. Зараз поліцейський проходить реабілітацію в США - заново вчиться ходити та хоче знову повернутися в стрій, щоб наближати перемогу України.


Владислав завжди успішно йшов до поставленої мети, тож має потужне бажання перемогти обставини та якнайшвидше повернутись до звичного життя.

У 2020 році він почав займатися новим для себе видом спорту. І вже за два роки зумів стати чемпіоном світу із бойового мистецтва комбат самозахисту ІСО, у розділі греплінг.

Владислав завжди хотів допомагати людям. Тож після закінчення університету у 2012 році  прийшов в правоохоронні органи. Працював на Київщині дільничним, далі - інструктором-підривником у полку міліції особливого призначення, інструктором з бойової та спеціальної підготовки. З 2014 продовжив службу на Закарпатті.

Владислав розповів, що у 2019 році вирішив спробувати себе у вибухотехнічній службі. Ця спеціальність йому сподобалась, а згодом стала улюбленою справою.

З початком повномасштабної війни вибухотехнік працював на звільнених від окупантів територіях Київщини та Харківщини. Поліцейський знешкоджував залишені ворожими військами небезпечні боєприпаси та разом з побратимами робив усе можливе, щоб якнайшвидше повернути безпечне життя людей у деокуповані міста та села.

«Найбільше мене вразило, що дуже була пошкоджена цивільна інфраструктура. Що багато людей постраждало від російської агресії», - ділиться Владислав.

За словами поліцейського, йому разом з колегами зі зведеного загону доводилося мати справу з великою кількістю розтяжок, мінних пасток, залишених ворогом у найнесподіваніших місцях – в будинках, домогосподарствах: «Працювали кожного дня. Зранку і десь до 4-5 годин поки було видно, адже розмінування можна проводити тільки вдень».

В грудні у Чугуївському районі Харківської області під час розмінування вибухотехнік наступив на замасковану протипіхотну міну та отримав важке поранення – йому відірвало стопу.

«Колеги надали мені першу медичну допомогу, викликали швидку, я був направлений до Чугуївської лікарні. А потім - Харків, Київ, Ужгород, Будапешт. А згодом - на реабілітацію в США», - розповідає Владислав. Він переніс кілька операцій.

Завдяки благодійній організації Protez Foundation Владиславу зробили протезування у США і зараз він перебуває на реабілітації в місті Міннеаполіс.

З березня попри тяжке поранення поліцейський посилено тренується та демонструє неабияку силу волі: «Спочатку вчили ходити, потім поступово давали фізичні навантаження різні – біг, кросфіт, різні тренажери. Багато вправ на координацію. В реабілітаційному центрі я з дев’ятої до шостої вечора».

Після поранення Владислав по-іншому почав сприймати життя: «Більше почав цінувати час і життя».

Понад усе він хоче повернутися працювати у вибухотехнічну службу та займатись улюбленою справою: «Зараз дуже багато деокупованих територій, замінованих росіянами, і хтось повинен цю роботу робити».

Поліцейський також планує продовжувати займатись спортом, щоб як і раніше, представляти Україну на  чемпіонатах Європи та світу, а також допомагати молодому поколінню розвиватися.

Владислава підтримують і з нетерпінням чекають повернення в Україну його кохана дружина та 6-місячна донечка Аміна, про яку він розповідає з великою любов’ю. А ще – колеги, друзі, родина – усі, хто весь час допомагає поліцейському у його складній боротьбі.

Поліцейський без сумніву вірить у перемогу України: «За нами правда. Я хочу, щоб чимшвидше ми цю перемогу здобули, щоб не страждали люди через російську агресію, всі повернулися до своїх домівок та зажили у вільній країні».




Управління комунікації 

Національної поліції України 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux