Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нарядами поліції Донеччини керує чемпіон світу з пауерліфтингу
Опубліковано 04 червня 2018 року о 16:55

Два «золота» і «срібло» приніс Україні старший інспектор з особливих доручень чергової частини обласного главку поліції Дмитро Романенко на чемпіонаті світу з пауерліфтингу за версією WPA, який відбувся у Луцьку 17-20 травня. Знайомтеся – майстер спорту, аналітик зі сталевими м’язами, який допомагає робити Донеччину безпечною.

Міжнародні змагання в Луцьку стали для 34-річного Дмитра Романенко другим виступом. Адже займатися пауерліфтингом хлопець почав лише в серпні 2017 року. Атлет змагався у двох номінаціях – WPF (поліцейські, військові) та у ваговій категорії 82,5 кг. Усього в чемпіонаті взяли участь 327 спортсменів із 11 країн світу.

Дмитро став кращим серед поліцейських та військових світу: у жимі штанги з результатом 117, 5 кг та становій тязі, піднявши 202,5 кг. Спортсмен отримав дві золоті медалі та звання майстра спорту.

А серед всіх учасників вікової групи 33-39 років своєї вагової категорії поліцейський посів друге місце.

На питання, як тренуючись менше року, перемогти досвідчених пауерліфтеров, Дмитро зізнався, що зі спортом на «ти».

«Змалечку займався єдиноборствами – боксом і карате, маю коричневий пояс. Крім того, все життя займаюся «залізом» - для себе, адже кожен поліцейський має бути у відмінній фізичній формі. Друг, побачивши, як вижимаю штангу, порадив спробувати себе у «великому» спорті», - розповів чемпіон.

Хлопець не має вивіреної системи харчування, не вживає спецпрепаратів, його стратегія перемоги – постійні тренування. Дмитро займається кожну вільну хвилину, а тренування перед нічною зміною, каже, бадьорить не гірше за кофе.

На думку поліцейського, спорт виховує якості, необхідні у поліції, - силу волі, цілеспрямованість, допомагає відчувати себе впевнено у будь-якій ситуації.

«Маючи гарну фізичну підготовку, затримати злочинця, допомогти людині значно простіше та ефективніше. Однак однієї сили у нашій роботі недостатньо, потрібно думати головою, прораховувати все на крок вперед, щоб не допустити злочину», - відзначив Дмитро Романенко.

Окрім сталевих м’язів, чоловік має аналітичний розум та швидку реакцію. Дмитро працює в Єдиному аналітичному сервісному центрі поліції у Маріуполі. Його завдання – аналіз поточної ситуації в області та забезпечення оперативного реагування на виклики громадян. Він керує всіма черговими нарядами та за секунди може перекрити доступ в небезпечний район або вчасно спрямувати екіпажі поліції на допомогу людям. На рахунку чоловіка – десятки врятованих життів.

В органах внутрішніх справ Дмитро Романенко з 2003 року, працював в черговій частині. Чоловік родом з Горлівки, в 2014 році виїхав з окупованої території разом з родиною.

«Моя найбільша підтримка – дружина та діти, 11-річна донечка та 5-річний син. Вони мене надихають та змушують вірити у свої сили», - каже поліцейський.

З посмішкою зізнається, що і в родині його вміння корисні – пральну машину переносить, як пушинку.

У подальших планах пауерліфтера – виконання нормативу на майстра спорту міжнародного класу.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux