Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Вилучення кокаїну на 20 мільйонів гривень: Нацполіція викрила членів транснаціональної групи на контрабанді та збуті наркотиків
Опубліковано 30 квітня 2021 року о 14:30

Правоохоронці затримали учасників стійкого злочинного угруповання, які налагодили міжнародний канал постачання кокаїну із Південної Америки до країн Близького Сходу, у столиці. В одного із фігурантів, який виконував роль кур’єра, вилучили понад 2 кг кокаїну. 

Оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю, міграційної поліції Національної поліції України разом зі слідчим управлінням ГУНП в Автономній Республіці Крим та міста Севастополя під процесуальним керівництвом прокуратури АРК викрили організовану групу іноземців, які налагодили транснаціональний канал постачання кокаїну через Україну до країн Близького Сходу.

Встановлено, що до наркоугруповання входили іноземці, які уже тривалий час проживають у столиці. Отриманий із Південної Америки «товар» ділки реалізовували через особисті зв’язки за кордоном.

Вчора, 29 квітня, поліцейські за силової підтримки бійців спецпідрозділу ТОР затримали одного із членів групи, який виконував роль кур’єра.  Під час огляду його особистих речей правоохоронці виявили в сумці понад два кілограми кокаїну. За оперативною інформацією, виявлену партію кокаїну він планував переправити транзитом через Україну до країн Близького Сходу для подальшого збуту.

Крім того, працівники поліції провели обшуки в інших учасників наркобізнесу. У результаті вилучено наркотики, зброю, мобільні телефони, «чорнові» записи та інші речові докази. Загалом вартість вилучених наркотиків, за тіньовими розцінками, становить майже 20 мільйонів гривень.


Наразі двох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Слідчі та оперативники продовжують роботу для збору доказової бази злочинної діяльності інших фігурантів. Двом чоловікам уже повідомлено про підозру та невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.


Слідчі розслідують кримінальні провадження за ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.  


Працівники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції здійснюють подальші заходи зі встановлення інших учасників міжнародного наркосиндикату, причетних до контрабанди та збуту кокаїну.

Департамент боротьби з наркозлочинністю
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux