Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Спецоперація Нацполіції з правоохоронцями Молдови: перекрито міжнародний канал контрабанди героїну на територію країн Європейського Союзу
Опубліковано 22 червня 2021 року о 14:36

Фігуранти - громадяни Туреччини та Молдови - здійснювали постачання героїну з Ірану до Євросоюзу через територію нашої держави. У результаті вдало проведеної міжнародної спецоперації працівники поліції вилучили у дилерів 235 кілограмів героїну вартістю понад 10 мільйонів Євро. На даний час затримано сімох членів угруповання.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що внаслідок спецоперації ліквідовано і зупинено транзит наркотиків з Республіки Іран до країн Європейського Союзу.

«Зловмисники створили декілька будівельних компаній і під виглядом будматеріалів у пустотілих цеглинах доправляли героїн спочатку до Молдови, а потім уже до країн ЄС. Вони винаймали в Республіці Молдова склади, де фасували товар і звідти направляли адресатам. Внаслідок спецоперації вилучено 235 кілограмів героїну на суму понад 10 мільйонів Євро», - розповів Голова Нацполіції.

У поле зору українських поліцейських фігуранти потрапили наприкінці минулого року: саме тоді оперативники встановили організовану злочинну групу з транснаціональними зв’язками. Фігуранти планували налагодити постачання героїну в особливо великих розмірах за заздалегідь розробленою схемою. 

Слідчі Національної поліції  розпочали кримінальне провадження і для оперативного перекриття незаконної діяльності наркодилерів за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора ініціювали підписання міжнародного договору з правоохоронцями Молдови про створення спільної слідчої групи.

«У процесі документування з’ясувалося, що зловмисники добре готувалися до контрабанди героїну. Спочатку вони вивчали маршрут руху вантажівок, вникали в тонкощі перетину кордонів і процедурні перевірки. У результаті, добре підготувавшись, вони вирішили переправити велику партію особливо небезпечного наркотику – героїну – з Ірану через територію України до Молдови, а згодом – у країни Євросоюзу», - повідомив начальник Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Сергій Федченко.

За його словами, для викриття злочинного угруповання була спланована міжнародна спецоперація, участь у якій взяли близько сотні правоохоронців України та Молдови, у тому числі Державної митної служби. У результаті спецоперації вилучили 235 кілограмів героїну, який транспортувався у пустотілій цеглі.

«Фігуранти – громадяни Туреччини та Молдови. Її організатори – особи з кримінальним минулим, які спеціалізувалися на контрабанді та збуті наркотиків в особливо великих розмірах. При цьому гроші, отримані від збуту героїну, ішли на фінансування терористичних організацій», - зазначив Сергій Федченко.

Усіх фігурантів затримано. Вони нестимуть відповідальність за незаконний обіг наркотиків у складі організованої злочинної групи та контрабанду героїну. 

Управління комунікації 
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux