Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Підрозділи протидії наркозлочинності отримали від міжнародних партнерів новий автотранспорт та технічне оснащення
Опубліковано 16 листопада 2018 року о 17:51

Сьогодні, 16 листопада, заступник Глави дипломатичної місії США в Україні Памела Тремонт передала Голові Національної поліції України техніку та 7 нових мікроавтобусів. Крім того, 21 оперативник підрозділу отримав сертифікати про проходження поглибленого курсу з розслідування проваджень, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Ці курси для українських поліцейських провели інструктори Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США.

За словами Голови Нацполіції Сергія Князєва, незаконний обіг наркотиків є проблемою світового рівня. Водночас цей вид злочинів передбачає участь у ньому представників організованої злочинності. Відтак, для ефективної боротьби з організованою  злочинністю, крім фахово підготовлених співробітників, потрібно мати значні матеріальні та технічні ресурси.

«Минулого року, завдячуючи спільному рішенню Нацполіції, а також, мабуть, найбільшій організації в світі з протидії наркотиків – DEA, ми підписали спільний меморандум про співпрацю і взаємодію. За підтримки іноземних колег реформований підрозділ з протидії наркозлочинності вже не тільки освоює нову техніку, а й оперативники  пройшли тренінги та  навчання як в нашій державі,  так і закордоном»,- зазначив Сергій Князєв.

Очільник відомства наголосив, що  завдяки плідній співпраці з іноземними колегами українська поліція досягти найкращих за останнє п’ятиріччя результатів у протидії наркозлочинності. Так, упродовж 9 місяців цього року поліцейські виявили 114 груп осіб, що збували наркозасоби з використанням Інтернет-мережі.

«Також ми викрили та ліквідували наркоканал з Індії. Він достатньо довго існував. Наркоділки поставляли в Україну нарковмісні лікарські препарати, зокрема – трамадол. Поліція вилучила 160 кілограмів заборонених речовин», – підкреслив Сергій Князєв.

Він додав, що завдячуючи плідній співпраці із Варшавським офісом DEA, а також із колегами з Туреччини українська поліція  затримала  кількох  наркокур’єрів. Зловмисники намагалися ввезти наркотики на територію держави з Латинської Америки. Поліція знешкодили та затримали всіх учасників злочинного процесу – від організатора до наркокур’єра та вилучила  6 кг кокаїну.

«Ця позитивна робота, що так потрібна нашому суспільству, стала можливою завдяки нашим іноземним партнерам, їх підтримці – і не лише фінансовій, а також завдяки наданню високотехнологічних програм», – сказав Голова Нацполіції.

Заступник Голови дипломатичної місії Посольства США в Україні Памела Тремонт привітала присутніх оперативників підрозділів протидії наркозлочинності з успішним завершенням навчання. Вітчизняні поліцейські  пройшли поглиблений курс розслідування справ, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.

Американський дипломат наголосила, що робота з протидії нарокозлочинності важлива не лише для безпеки України, а також для безпеки інших країн, зокрема і для  Сполучених Штатів.

«Сьогодні ми маємо нагоду офіційно передати 7 нових мікроватобусів, а також технічне обладнання для Департаменту з протидії наркозлочинності Нацполіції України. Цей транспорт є не лише інструментом, що допоможе вам ефективніше працювати у галузі протидії наркозлочинності. Це також символ постійної та неухильної підтримки України та Національної поліції України Сполученими Штатами Америки», – наголосила заступник Голови дипломатичної місії Посольства США в Україні.

Перший заступник глави Нацполіції В’ячеслава Аброськін подякував Посольству США в Україні за дієву, постійну та системну підтримку відомства.

«Ми бачимо, що є вже позитивні результати роботи реформованого підрозділу протидії наркозлочинності. Я хочу подякувати Адміністрацію по боротьбі з незаконним обігом наркотиків США за співпрацю і саме підтримку підрозділу протидії наркозлочинності Нацполіції», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, правоохоронці України та США обговорили створення міждержавної платформи для протидії наркозлочинності.  

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux