Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нападників на ювелірний магазин у Херсоні підозрюють у ще майже 20 розбійних нападах
Опубліковано 16 травня 2018 року о 18:36

Злочини вчинені упродовж 2016-2017 років на території кількох областей держави. За місцем мешкання встановлених поліцейськими осіб проведено санкціоновані обшуки, під час яких вилучено речові докази. Підозрюваних оголошено в розшук. Жоден із розшукуваних не належить до вітчизняних силових структур. Зараз поліція кількох областей переведена на посилений варіант несення служби у зв’язку із проведенням активних розшукових заходів. Про це сьогодні, 16 травня, повідомив перший заступник глави Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, нападники вчинили супротив працівникам поліції і зникли з місця події. Зловмисники мають зброю і є дуже небезпечними. Відтак всі підрозділи Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської і Кіровоградської областей переведені посилений варіант несення служби. Тривають активні пошукові заходи.

«Це озброєна банда. До складу банди входить п’ять осіб. Можна сказати, що це дуже небезпечні особи, які володіють зброєю. Жодна особа не брала участі у складі Збройних Сил або інших правоохоронних органів на сході нашої держави. Звичайна банда, сформована для скоєння тяжких злочинів», – зазначив В’ячеслав Аброськін, додавши, що зараз тривають слідчі дії та  проводяться обшуки.

Зокрема вчора та сьогодні, 16 травня, поліцейські в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом розбійного нападу на ювелірний магазин у Херсоні, провели кілька санкціонованих судом обшуків. Процесуальні заходи проведені за місцем проживання осіб, яких правоохоронці обґрунтовано підозрюють у причетності до вказаного злочину.

Під час обшуків поліцейські вилучили вогнепальну зброю, ювелірні прикраси з бирками підприємств-виробників, засоби зв’язку. Крім того, вилучено комп’ютерну техніку, спецодяг та особисті документи.

Також оперативники з’ясували, що зловмисники причетні ще до 17 розбійних нападів. Злочини мали місце упродовж 2016-2017 років і були вчинені на території восьми областей України.

Відтак учора, 15 травня, поліцією Херсонщини п’ятьох раніше підозрюваних осіб оголошено в розшук. Окрім вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій), їх також підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ще трьома статтями Кримінального кодексу України.

Зокрема, йдеться про незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 289), незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263), а також про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 345 КК України).

Наразі тривають оперативно-пошукові заходи зі встановлення місцезнаходження та затримання вказаних осіб.

Нагадаємо, поліція встановила особи громадян, яких обґрунтовано підозрюють у розбійному нападі на ювелірний магазин у Херсоні

Також нагадаємо, що на базі Нацполіції працює оперативний штаб за фактом розбійного нападу в Херсоні.

Департамент комунікації Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux