Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Начальники кількох обласних управлінь поліції ознайомилися із роботою ситуаційного центру столичних правоохоронців
Опубліковано 13 березня 2018 року о 12:14

Під егідою керівництва Національної поліції України та профільного департаменту НПУ в рамках підвищення професійної кваліфікації та обміну досвідом роботи керівникам поліції різних рівнів трьох західних областей України продемонстрували організацію роботи та взаємодію нарядів поліції Києва, що несуть службу в системі єдиної дислокації. У заходах взяв участь заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв. 

Київські поліцейські розповіли колегам про особливості роботи операторів служби "102" та алгоритм дій поліцейських від отримання виклику до надання допомоги заявнику.

Т.в.о. начальника поліції Києва Віктор Нечитайло наголосив, що впровадження сучасної моделі функціонування ситуаційного центру стало можливим завдяки підтримці Національної поліції та столичної влади – і це дало позитивні результати:

«Насамперед нам вдалося максимально скоротити час реагування на повідомлення про вчинений злочин. Іншими словами: від моменту його надходження до прибуття на місце події найближчого патруля та - за необхідності – слідчо-оперативної групи проходить кілька хвилин. І це, безсумнівно, позитив».

У подальшому керівників поліції ознайомили з системою відеоспостереження, що встановлена у столиці в рамках програми "Безпечне місто". Як розповів начальник управління зв'язку та телекомунікації ГУНП у м. Києві Сергій Магдій, відеокамери надають суттєву допомогу правоохоронцям у розкритті злочинів:

«Програма здатна розпізнавати обличчя людей. Наприклад, якщо в об’єктив камери потраплять люди, оголошені в розшук, то система їх одразу ж ідентифікує і дасть сигнал. Крім цього, камери автоматично розпізнають державний номер авто».

У рамках обміну досвідом не обійшлося і без обговорення результатів реформ в поліції, що вже відбулися, і які заплановані на майбутнє. Заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв обговорив із колегами запровадження так званого "кущового" принципу в організації роботи територіальних управлінь поліції.

"У реформуванні системи ключовим моментом є прагнення до змін та покращення роботи поліції як сервісного органу. Громадяни повинні відчути, що поліція не лише виглядає по-новому, але й працює по-новому. А для того, щоби якісно забезпечувати правопорядок та безпеку громади, поліцейські повинні постійно вдосконалювати свій професійний рівень", - зазначив Костянтин Бушуєв.

Наостанок учасники заходу висловили упевненість у тому, що дієвий зворотній зв'язок з населенням, відкритість поліції та її суспільна доступність - запорука ефективної співпраці громадян з поліцією у забезпеченні правопорядку та боротьбі зі злочинністю.

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux