Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Наближеність поліцейських послуг до людини є важливим маркером довіри суспільства до правоохоронних органів – Денис Монастирський 
Опубліковано 29 січня 2021 року о 18:51

На цьому Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності  наголосив під час виступу на нараді щодо результатів роботи Нацполіції у 2020 році.

Денис Монастирський акцентував, що наразі в системі кримінальної юстиції відбуваються зміни:

«Запуск кримінальних проступків, який, можливо, не такий помітний серед змін інших законодавств, але дуже вплинув на структуру Нацполіції. Друге – це зміна та упорядкування нових районів, створення нових районів в Україні, які поставили новий виклик, нове завдання для всіх органів правопорядку – створення нових територіальних підрозділів Нацполіції, органів прокуратури, органів судової влади. І поліція тут пішла вперед. Це закономірно, адже у нас щогодини, щохвилини відбувається десятки, сотні подій, на які потрібно оперативно реагувати».

Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності підкреслив, що переформування структури територіальних підрозділів поліції  дозволить максимально наблизити поліцейські послуги до людей:

«Саме це буде створювати ту довіру між поліцією та громадою, яка, зокрема, спрацює і на профілактику правопорушень. Тому дійсно є важливою спільна координація всіх підрозділів на місцях – і поліції, і прокуратури, і суду. Відтак Комітет взяв на контроль всі процеси змін в організаційно-штатній структурі та територіальній юрисдикції».

Денис Монастирський наголосив на важливості функціонування новоутвореної  системи територіальних органів Нацполіції, а також питаннях комунікації правоохоронців з людьми: 

«Від того, як керівники новостворених районних підрозділів будуть комунікувати з представниками громади, залежить не тільки майбутній розвиток Нацполіції, а й рівень довіри громадян до влади загалом».

Голова комітету також наголосив на важливості торішніх новацій у Нацполіції – запуску системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. 

«Переконаний, що це полегшить ситуацію на дорогах. Завдяки цим комплексам втричі зменшені ДТП. Сподіваюсь, що в найближчому часі ми вийдемо на високий рівень і зможемо сказати: смертність на дорогах зменшилася мінімум на 30 відсотків»,  –  підкреслив Денис Монастирський.

Також керівник комітету звернув увагу на питання, яке підлягає обговоренню в стінах парламенту:  систему професійної підготовки поліцейських.

«Від професійності, від підготовленості поліцейських буде залежати основний показник оцінки поліції, а саме довіра громадян. Поліцейські  послуги повинні бути  максимально наближені до людини – це служить важливим маркером довіри суспільства до правоохоронних органів»,  – зазначив Денис Монастирський.

Водночас Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що оновлена структура територіальних підрозділів Нацполіції буде представлена на колегії Міністерства внутрішніх справ України.

Управління комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux