Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Закарпатті викрито наркоугрупування, яке збувало марихуану та кокаїн у великих розмірах
Опубліковано 26 листопада 2019 року о 18:09

Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчого управління поліції  Закарпатській області встановили діяльність групи осіб, яка займалася виготовленням та збутом наркотичних засобів у великих розмірах. Під час санкціонованих обшуків виявлено майже 7 кілограмів канабісу та майже 250 грамів кокаїну, а також "біткойн-ферму" та 83 тисячі блоків контрафактниих сигарет. За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області двом активним фігурантам уже оголошено підозри.


Закарпатським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було одержано інформацію щодо діяльності групи осіб, яка займається злочинами, пов’язаними з незаконним обігом наркотиків, та, ймовірно, має корумповані зв’язки у правоохоронних органах. За викритим фактом слідчим управлінням ГУНП у Закарпатські області, під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпаття, було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.



Інформація щодо причетності правоохоронців до злочинної діяльності групи не знайшла свого підтвердження. Учасниками наркогрупи виявилися мешканці міста Виноградів, які налагодили вирощування конопель, переробку та подальший збут на ринку країн Євросоюзу марихуани, а також психотропних речовин.

Спільними діями працівників внутрішньої безпеки НПУ, слідчих поліції Закарпаття та прокуратури проведено низку санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів та у їхніх спеціально обладнаних приміщеннях. 
Виявлено і вилучено 56 поліетиленових пакетів з сухою подрібненою речовиною та 2 пакети з порошкоподібною речовиною. За висновком проведеної експертизи вилучені речовини є наркотичними засобами – майже 7 кілограмів марихуани та 243 грами кокаїну.


Крім того, у підвальному приміщенні виявлено незаконно під’єднану до електромережі "біткойн-ферму", де вилучено чималу кількість оргтехніки та комплектуючих до неї.


Разом з тим, оперативники Закарпатського УДВБ НПУ та слідчі СУ ГУНП під час санкціонованого обшуку виявили склад контрафактних цигарок у кількості майже 83 тисячі блоків, які були замасковані у коробки з-під електротоварів.
Слідчими СУ ГУНП у Закарпатській області оголошено підозри за ч. 2 ст. 307 ККУ  двом активним учасникам наркоугрупування, один із яких – 42-річний мешканець Виноградова -  оголошений у розшук. Його спільника затримали в порядку ст.208 КПК України, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі тривають подальші слідчі дії з метою встановлення усіх учасників організованої злочинної групи. 


Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux