Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Закарпатті та Рівненщині поліцейські провели футбольні турніри для дітей
Опубліковано 21 квітня 2018 року о 09:15

Змагання відбулися в Ужгороді та Костополі. Участь у них взяли діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, вимушених переселенців із зони проведення АТО, діти, батьки яких загинули під час проведення АТО, а також всі охочі юнаки.

Так, у Костополі в рамках всеукраїнських змагань  із футзалу «Football for kіds» відбувся міжрегіональний турнір із міні-футболу серед дитячих команд із трьох областей. Серед організаторів - Національна поліція, фізкультурно-спортивне товариство «Динамо», Асоціація футзалу України, громадські та благодійні організації.

Команди із Рівного, Житомира та Хмельницького, які посіли перші місця з міні-футболу на регіональному рівні, виборювали першість за місце у півфіналі.

Збірна Житомира у двох матчах здобула перемогу у рівнян (4:2) та хмельничан (1:0). У запеклій боротьбі за друге та третє місце між Рівним та Хмельницьким «срібло» дісталося господарям турніру (3:2).

Тож команда Житомира братиме участь у півфіналі всеукраїнських змагань, який відбудеться у Полтаві. Із кубками та грамотами, гарним настроєм, незабутніми враженнями всі три команди повернулися додому.

А на Закарпатті  завершився перший чемпіонат з футболу для дітей краю, який спільними зусиллями організували поліція Закарпатської області та ФСТ «Динамо».

Ідея створити такий проект з’явилася після подібного змагання з футзалу серед дітей працівників поліції та Перечинської школи-інтернату в Ужгороді в лютому. Тоді захід відбувався у рамках всеукраїнських змагань «Football for kids». Поліція вирішила розвинути ідею та створити подібний проект.
 

Спочатку чемпіонат розроблявся як підтримка дітей з проблемних сімей, проте згодом спортом вирішили об’єднати всю область. До участі запросили всіх юнаків до 13 років, хто хотів займатися спортом та розвиватися.

Поліція спільно із Закарпатською облдержадміністрцією та органами місцевого самоврядування створили умови для тренувань, займалися з дітьми. Юним закарпатцям також пояснювали принципи роботи поліції, важливість закону в суспільстві. Найважливішим завданням правоохоронців було донести простий принцип: «Поліцейський – друг дитини».
 

Після всіх навчань і тренувань діти зійшлися в поєдинках у районах області, а переможці стали готуватися до фіналу. 

Його провели на стадіоні «Авангард» в Ужгороді. Багато дітей вперше потрапили в обласний центр Закарпаття. Для юних футболістів правоохоронці забезпечили не лише футбольне поле, але й розваги, подарунки, ласощі, та зробили все можливе для того, щоб діти надовго запам’ятали чемпіонат. Учасники лише на полі були конкурентами, під час перерв діти знайомилися та спілкувалися між собою, заводили нових друзів. 

Хоча перемогла дружба, але головний приз – нову футбольну форму – в нелегкій боротьбі виборола команда з Мукачева. Лише післяматчевими пенальті діти обійшли учасників з Тячева, трішки сил і енергії для головного призу не вистачило і дітям з Перечинщини. 

Діти зі всієї області здружилися на ґрунті здорового способу життя, крім цього, всі учасники отримали масу хороших емоцій та пам’ять на довгі роки. А очільник поліції Закарпаття Роман Стефанишин висловив сподівання, що започаткований цьогоріч проект стане хорошою спортивною традицією у регіоні.

Департамент комунікації 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux