Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Закарпатті групу посадовців Держземагенства обвинувачують у махінаціях з землею
Опубліковано 28 січня 2019 року о 15:20

До складу організованої злочинної групи входили працівники обласного управління Держземагенства (наразі Держгеокадастр). Обвинувальний акт відносно організатора корупційної схеми виділення земельних ділянок у приватну власність та чотирьох учасників скеровано до суду. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених одразу кількома статтями Кримінального кодексу України.

Працівники управління захисту економіки в Закарпатській області Національної поліції України встановили, що частина земельних ділянок на території Тячівського району були незаконно передані у приватну власність.

Під час слідства були встановлені особи, які організували злочинну схему і начебто отримали земельні ділянки та схему, за якою ці ділянки потрапили у приватні «руки».

Як з’ясували правоохоронці, до складу групи входили посадові та службові особи обласного управління Держземагенства (на даний час Держегеокадастр). А саме, начальник відділу управління в Тячівському районі, яка організувала злочинну схему та залучила до неї керівника управління у Тячівському районі, державного реєстратора та ще двох високопосадовців Головного управління Держземагенства у Закарпатській області.

Щоб приховати свою незаконну діяльність, підшуковували місцевих мешканців, які не використали своє право на безоплатне отримання земельних ділянок. Останні оформлювали на себе відповідні земельні ділянки та в подальшому відчужували земельні ділянки на користь третіх осіб.

За такою схемою у приватну власність було передано 20 га земель державного підприємства вартістю понад 5, 2 мільйона гривень.

Слідчими Головного Управління Національної поліції в Закарпатській області та прокуратурою Закарпатської області повідомлено про підозру всім учасникам організованої злочинної групи.

Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень із кваліфікуючою ознакою – вчинення організованою групою осіб та передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

25 січня обвинувальний акт скеровано до Тячівського районного суду.

 

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux