Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Волині розпочав роботу спільний проект поліції та мобільного оператора з пошуку дітей
Опубліковано 16 жовтня 2018 року о 18:53

Сьогодні, 16 жовтня, в Луцьку відбулася презентація спільного проекту Національної поліції України та ПрАТ «Київстар» з пошуку дітей. Він діє у 18 областях України й охоплює 17 мільйонів абонентів. Соціальна програма покликана допомогти поліцейським у розшуку зниклих дітей.

Упродовж дев’яти місяців цього року органами поліції у Волинській області зареєстровано 151 заяву та повідомлення про зникнення дитини.

«У 141 випадку, тобто в понад 93 відсотках, дітей вдалося розшукати протягом доби. Поліція діє негайно на повідомлення про зникнення дитини. Одразу ж на місце події виїжджає група реагування патрульної поліції», - зазначив заступник начальника поліції області Сергій Козак.

За його словами, впровадження спільного проекту посилить ефективність роботи поліції з розшуку дітей. Начальник сектору ювенальної превенції поліції Волині Інна Остапович розповіла, що потрібно робити у випадку зникнення дитини.

«Про зникнення дитини повідомити поліцію потрібно невідкладно. Це – міф, неправда, що правоохоронці приймають заяву тільки через три дні після зникнення людини. Неприпустимо зволікати жодної хвилиною. Подати заяву можуть не тільки батьки, а й будь-хто з рідних  - бабуся чи дідусь, наприклад», - зазначила Інна Остапович.

Піар-менеджер Київстар у Західному регіоні Олександра Гнатик докладно ознайомила з механізмом розшуку зниклих дітей за сприяння мобільного оператора.

«Отримавши інформацію про зниклу дитину від поліції, оператор мобільного зв’язку надсилає абонентам текстові повідомлення з описом дитини та посиланням на сторінку ювенальної превенції в соціальній мережі, де розміщені фото та детальна інформація. Люди, котрі впізнають розшукувану особу або мають будь-яку інформацію про її місцезнаходження, зможуть повідомити про це за номером 102», - розповіла Олександра Гнатик.

Як повідомили під час заходу, найпоширенішими причинами через які діти залишають місце проживання,є конфлікти з батьками або опікунами, прагнення до самостійного способу життя, насильство в сім’ї, залишення дітей без догляду, цивільно-правові спори між батьками, а також схильність до бродяжництва.

У презентації також взяли участь начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Володимир Солоненко та начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в області Віталій Ковальчук.

Нагадаємо, у вересні на Волині розпочав роботу мобільний додаток «My Pol» для миттєвого виклику поліції.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux