Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Одещині правоохоронці викрили членів злочинної групи, які організували підпільний цех із виробництва цигарок
Опубліковано 23 серпня 2023 року о 11:00

Виготовляли тютюнові вироби «кущовим» методом на території орендованого приватного будинку. Щодня на підпільному виробництві «крутили» до 5000 пачок цигарок та розфасовували близько 50 кг тютюну. 


Оперативні співробітники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями провели заходи з припинення виробництва контрафактних тютюнових виробів на території регіону. У ході відпрацювання правоохоронці встановили організатора та членів угруповання, місцезнаходження цеху та канали гуртового збуту виготовленої продукції. 

Встановлено, що налагодив тютюновий «бізнес» 27-річний мешканець Одеси. Він облаштував підпільний цех на території одного з приватних домоволодінь, яке спеціально для цього орендував. «Цех» був обладнаний усім необхідним устаткуванням, що дозволяло забезпечувати повний цикл виготовлення контрафактної тютюнової продукції «кущовим» методом під виглядом відомих брендів. 

Для безперервного процесу виготовлення та реалізації фальсифікованого підакцизного товару організатор «бізнесу» залучив двох знайомих, 23-х і 26-ти років, роботу яких координував та контролював особисто. До їх обов’язків входила безпосередня участь у процесі виробництва, зберігання та продажу цигарок.

Замовлення фігуранти приймали через спеціально створені сайти та за телефоном. Готову продукцію учасники злочинної групи надсилали замовнику поштою або здійснювали кур’єрську доставку до місць роздрібної торгівлі - від 50 до 70 відправок по Україні на добу. 

За місцем виробництва підакцизних товарів правоохоронці вилучили понад 770 000 гільз для цигарок, понад тонну тютюну, ароматизатори, 3 500 упаковок паперу для самокруток, 755 машинок для набивки сигаретних гільз, гроші та робочі записи. Загальна вартість вилученої продукції та сировини становить майже 1,4 млн грн.

Кримінальне провадження розслідується за ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури. 

Нагадаємо: на Миколаївщині знешкодили діяльність підпільної тютюнової фабрики, в якій виготовляли до 40 тисяч пачок цигарок на добу.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux