Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Львівщині завершили навчання поліцейські офіцери громад трьох областей
Опубліковано 21 грудня 2019 року о 15:44

Сьогодні, 21 грудня, поліцейські офіцери громад, які пройшли спеціальний підготовчий курс на базі Львівського державного університету внутрішніх справ, отримали сертифікати.

Випускників - поліцейських з Хмельницької, Рівненської та Волинської областей - із завершенням навчання привітали заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрій Аносов, т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Роман Благута, керівники поліції  Хмельницької, Рівненської, Волинської областей.

«У сільській місцевості та у невеликих містах поліцейський офіцер громади буде обслуговувати виключно територію громади – він знатиме усіх мешканців, їхні проблеми та надаватиме якісні поліцейські послуги. Поетапно цей проєкт буде поширений на всі області України. Я вітаю всіх сьогоднішніх випускників з успішним завершенням теоретичної частини навчання. Згодом ви закріпите отримання знання під час практичного стажування. Ваше завдання – стати частиною громади, захисниками людей та їх радниками – тими, кому в разі небезпеки телефонують у першу чергу. Суспільство дуже розраховує на вас», - зазначив Андрій Аносов.

Нові поліцейські офіцери громад пройшли спеціальний підготовчий курс, розроблений українськими та міжнародними експертами з правоохоронної діяльності. Зокрема, тактичну підготовку з елементами моделювання ситуацій, методи контраварійного кермування, розвиток навичок проактивної діяльності, сучасні інструменти та методи взаємодії поліції та громади.

Мета проєкту – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не лише працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.  

«Поліцейський офіцер громади буде забезпечений усім необхідним для роботи – у нього буде службовий автомобіль, логістичний пристрій та інше. Основне їхнє завдання – безпека громади – забезпечення правопорядку, реагування на заяви та співпраця з громадою. Ми очікуємо, що завдяки їхній роботі буде знижуватися рівень злочинності, а люди отримуватимуть якісні поліцейські послуги», - підкреслив заступник начальника Департаменту превентивної діяльності.

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не лише перед керівництвом, але й перед громадою.

«Львівщина гостинно зустріла поліцейських з інших областей України, які приїхали сюди на навчання. Я вітаю усіх, хто успішно їх завершив, отримав сертифікат і бажаю їм у своїх об’єднаних територіальних громадах працювати для громад, для людей та досягати поставлених цілей. Невдовзі цей проєкт запрацює також на Львівщині – ми впроваджуватимемо його в об’єднаних територіальних громадах. Дуже сподіваюсь, що проєкт підтримають мешканці та він буде успішним», - зазначив Дмитро Міхалець.

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Відділ комунікації поліції Львівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux