Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Київщині Нацполіція заблокувала діяльність наркосиндикату з багатомільйонними оборудками
Опубліковано 22 серпня 2023 року о 15:30

Масштабну схему виготовлення та збуту наркотиків викрили поліцейські спільно з працівниками Офісу Генерального прокурора на Київщині. Завдяки злагодженим діям правоохоронцям вдалось завадити потраплянню на «чорний» ринок готових наркотиків на майже 5 мільйонів гривень.

Злочинну організацію, яка на території Київської області у великих масштабах виготовляла та збувала наркотичні засоби та психотропні речовини, викрили працівники Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України.

Лідером злочинної організації з чіткою ієрархічною структурою виявився 28-річний мешканець Фастівського району, який вже неодноразово мав проблеми із законом. До свого незаконного бізнесу він залучив 37-річного співорганізатора та 31-річного чоловіка - довірену особу, який відповідав за перевезення та переправлення наркотиків іншим учасникам угруповання, які займалися розширенням мережі збуту через власні знайомства.

Правоохоронці встановили, що для своєї злочинної діяльності дилери орендували приватні будинки у селах Київської області, що розташовані у віддаленій місцевості, де і організовували власну «лінію» виробництва наркотичних засобів та психотропних речовин. Заборонений товар збували оптовими партіями по всій Україні. За попередніми даними, щомісячний обіг наркотиків складав щонайменше 10 мільйонів гривень.

Оперативники ДВБ та Департаменту боротьби з наркотиками НПУ спільно зі слідчими Головного слідчого управління, за фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та поліції особливого призначення Києва та області, провели у членів угруповання більше 50 обшуків.

В рамках заходів виявили і вилучили знаряддя та прилади для виготовлення наркотиків, канабіс, близько 10 кілограмів кристалічної та порошкоподібної речовини «Альфа-PVP», велику кількість каністр різного літражу та бочки ємкістю по 205 літрів, заповнені прекурсорами, з яких можна було виготовити наркотики на понад 50 мільйонів гривень.

Крім цього, у зловмисників вилучили два автомати Калашникова та набої до них, 7 автомобілів, гроші, «чорнову» бухгалтерію. Вилучене направлено на експертизу.

Варто відзначити, що в ході проведення спецоперації, правоохоронцям вдалось запобігти потраплянню на «чорний» ринок готової продукції - амфетаміну та альфи-PVP – на суму близько 5 мільйонів гривень.

Наразі організатора злочинної організації та двох його спільників затримано в процесуальному порядку та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 307(Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання – до дванадцяти років позбавлення волі.

Суд вже обрав членам наркогрупи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

 

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux