Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Кіровоградщині у поліції області учасники проєкту «Вихователь безпеки» підписали меморандум про співпрацю та партнерство
Опубліковано 16 лютого 2022 року о 17:10

Пілотний проєкт впроваджується з ініціативи Національної поліції та МВС України за сприяння Міністерства освіти та науки, Міністерства розвитку громад та територій, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Його мета – створення безпечного освітнього середовища, налагодження комунікації правоохоронців, рятувальників та освітян з органами місцевого самоврядування, учнівською та батьківською громадою.


Участь у заході, що відбувся в Головному управлінні Національної поліції в Кіровоградській області, взяли начальник Управління ювенальної превенції Нацполіції України Василь Богдан, керівник поліції області Роман Козьяков, начальник Головного управління ДСНС в області Віталій Миронюк, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко, представники Управління ювенальної превенції НПУ та управління превентивної діяльності ГУНП в області, ДСНС України, а також голови Новопразької територіальної громади Богдан Куруп, Приютівської територіальної громади Андрій Коломійцев і Катеринівської територіальної громади Тетяна Пучка.


Під час робочої зустрічі присутні обговорили основні принципи проєкту, аспекти та етапи його впровадження.

«Головна ціль проєкту – наявність у закладах освіти відповідальної особи територіальної громади, до повноважень якої будуть акумульовані функції щодо безпекових питань у навчальному процесі. Уповноважена особа співпрацюватиме зокрема з представниками поліції, ДСНС, освітянами у рамках створення безпечного дитячого середовища.

Наразі до проєкту вже доєдналися 23 громади з 15 областей. Кіровоградщина стала одним із перших регіонів, де участь у реалізації проєкту беруть кілька громад», - зазначив начальник Управління ювенальної превенції Нацполіції України Василь Богдан.


Керівник обласної поліції Роман Козьяков наголосив, що впровадження на Кіровоградщині пілотного проєкту «Вихователь безпеки» сприятиме поглибленню співпраці з громадами, спрямованої на захист прав дітей та проведення правовиховної і профілактичної роботи з підростаючим поколінням.

«Дякуємо представникам громад за участь у проєкті та продовжуємо працювати для подальшої його реалізації на території області», - зазначив очільник поліції Кіровоградщини.


Усі територіальні громади було ознайомлено про початок запровадження проєкту. Серед п’яти громад, які подали анкети, для подальшої участі відібрано три: Новопражську і Приютівську Олександрійського району та Катеринівську Кропивницького району. У цих територіальних громадах заплановано функціонування по одному вихователю безпеки, якими буде охоплено 9 загальноосвітніх навчальних закладів, де навчається понад 1600 учнів.  


Наприкінці заходу його учасники підписали меморандум про співпрацю і партнерство.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux