Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Хмельниччині за розбійний напад та посягання на життя поліцейського чоловіка засуджено до 12 років позбавлення волі
Опубліковано 25 жовтня 2018 року о 17:48

Нагадаємо, події мали місце у райцентрі Славута в травні цього року. Після скоєння розбійного нападу на 52-річну місцеву жительку зловмисник певний час переховувався, та менш ніж за добу поліцейські його вирахували. Під час затримання чоловік дістав заряджений обріз мисливської гвинтівки і спрямував його у бік правоохоронців. Проте, застосувавши прийоми рукопашного бою, поліцейські вчасно обеззброїли і затримали зловмисника.

10 травня близько 15.00 години до Славутського відділу поліції зателефонувала 52-річна жителька райцентру і повідомила про те, що на неї скоїли розбійний напад. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група. Як з’ясувалося, до жінки прийшов знайомий сім’ї, який час від часу допомагав їй та її чоловіку у вирішенні господарських питань. 

Проте цього разу затриманий зв’язав жінці руки і почав вимагати 10 тисяч доларів США, а в разі відмови погрожував взяти в заручники дитину.

Усвідомлюючи загрозу для свого життя та побоюючись за безпеку дочки, яка мала повернутись додому, жінка була змушена погодитись на вимоги свого кривдника та повідомила, що зможе передати таку суму лише після отримання кредиту. Зловмисник зателефонував у банк та передав жінці слухавку, аби вона обговорила усі деталі. Коли умови кредитування були відомі, розбійник лишив жінку із зв’язаними руками та ногами в кімнаті, а сам вийшов на кухню.

У цей час потерпілій вдалося вивільнитися. Вона вибігла на балкон і перестрибнула до сусідської квартири, незважаючи на те, що все відбувалося на 5 поверсі. Залишившись сам у квартирі, розбійник забрав два телефони, планшет і втік з місця події.

Правоохоронці розшукали нападника наступного дня близько 11-ї ранку. Коли чоловік побачив поліцейських, він почав утікати в напрямку лісового масиву. Та, зрозумівши, що втекти не вдасться, дістав із сумки вогнепальну зброю, яку сам переробив з мисливської, і спрямував на правоохоронців. У відповідь працівники Славутського відділу поліції застосували прийоми рукопашного бою і вчасно обеззброїли нападника. 

Окрім того, за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили та вилучили бойову осколкову гранату «Ф-1», яку зловмисник незаконно придбав та зберігав вдома.

Шепетівський міськрайонний суд розглянув матеріали кримінального провадження і визнав чоловіка винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу). До речі, чоловік раніше вже перебував за гратами за умисне вбивство. Цього разу суд визначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 12 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux