Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині поліція відкрила 68 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії
Опубліковано 09 листопада 2022 року о 16:36

За минулу добу війська рф здійснили масований обстріл сіл Бериславського району, є поранені, пошкоджено приватні будинки, гаражі, автомобілі, сонячні електростанції, зруйновані склади для зберігання зерна. Проти мирного населення загарбники застосували ракетні системи залпового вогню “Град”, артилерію та міномети. За фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині поліція відкрила 68 кримінальних проваджень.

на херсонщині поліція відкрила 68 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської арміїна херсонщині поліція відкрила 68 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії

У колабораційній діяльності викрито жителів міста Скадовськ та Генічеського району. Скадовчанин добровільно обійняв посаду «директора ветеринарної служби Скадовського району Херсонської області» та закликав лікарів-ветеринарів міста до співпраці з окупаційною владою. Інший зрадник пішов на співпрацю з окупаційною владою та добровільно став  «головою сільської ради с. Червоне».

Встановлена присутність в Херсонській області незаконних збройних формувань «лнр-днр», бойовики яких на тимчасово окупованих територіях розповсюджують ідеї «руського міру» та надають допомогу країні-агресору у веденні війни проти України.

Надійшло повідомлення від мешканця с.Козачі Лагері Херсонського району. Чоловік повідомив, що його батько пішов у плавні рибалити і не повернувся. Через три доби місцева влада повідомила жительці села, що батько заявника підірвався на міні, але його тіло неможливо дістати з водойми.

З деокупованого смт Високопілля до поліції продовжують надходити заяви від місцевих жителів про мародерство російських військових у період окупації села. Люди повідомляють про викрадені легкові та вантажні автомобілі, скутери, велосипеди, розграбовані магазини та приватні будинки.

На початку листопада у місті Нова Каховка до квартири, де мешкало подружжя, увірвалися російські військові та провели там незаконний обшук. Після чого окупанти забрали та увезли в невідомому напрямку господаря. Його дружині сказали, що повернуть чоловіка за п’ять днів. Нині місцеперебування викраденого невідоме, зв'язок із ним відсутній.

У Бериславському районі на самовільно облаштованому блокпосту російські військові відібрали автомобіль у чоловіка, який намагався виїхати на підконтрольну територію України.

У місті Скадовськ представники окупаційної влади продовжують заселяти російських військових у квартири та будинки місцевих жителів. Зі слів власників осель, військові рф викрадають та умисно нищать майно. У Херсоні російські військові виламали двері та самовільно заселилися до кількох квартир по вул.Полтавська.

У місті Каховка військові рф захопили центральне відділення банку, де знаходилися матеріальні цінності, меблі, побутова, комп’ютерна й оргтехніка вартістю понад два мільйони гривень. Також військові рф  викрали з банкомату гроші. Загальна сума завданих збитків складає понад 100 тисяч гривень.

На деокупованих територіях Бериславського району працівники компанії мобільного оператора виявили факти знищенні російськими військовими базових станцій мобільного зв’язку а також викрадення телекомунікаційного обладнання.

У Генічеському районі військові рф спільно з місцевими колаборантами силовим збройним методом захопили свердловини газового родовища.

У Херсоні до транспортного підприємства прибули російські військові, де розібрали на деталі мікроавтобус з підйомником для перевезення осіб з особливими потребами.

У Генічеському районі російські військові прострелили замки на дверях приміщень магазину та сауни, познімали камери відеоспостереження, винесли 23 холодильники, 8 морозильних камер, тенісний та більярдний столи. З сільськогосподарського підприємства окупанти викрали два вантажні автомобілі «ГАЗ-53», два трактори, чотири тракторні причепи, сівалку, культиватори, дискові борони, бочки з паливом, компресори, зварювальні апарати, чотиритонну ванну для охолодження молока, дві циркулярні пилки та автозапчастини.

За цими фактами російської агресії проти мирного населення правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни)  та ст.111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Поліція Херсонщини працює над тим, щоб максимально задокументувати всі злочини,  вчинені рф на території області.

Відділ комунікації поліції Херсонської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux