Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині поліція фіксує наслідки ворожих атак на волонтерів, бригаду "швидкої" та житлові будинки, внаслідок російської агресії загинув 6-річний хлопчик
Опубліковано 14 вересня 2023 року о 12:15

Під ударами російських військ вкотре опинилися громади Бериславського та Херсонського районів. Мирні населені пункти ворог обстріляв із РСЗВ, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

 Учора вранці російська армія вчергове завдала авіаційного удару по Одрадокам’янці, внаслідок потужних вибухів зруйновано 5 будинків, поранено 81-річну жінку і двох чоловіків віком 74 та 41 рік. 

У Зміївці військові рф скинули боєприпаси з дрона на людей, які роздавали місцевим мешканцям хліб. Внаслідок вибуху поранені 53-річний чоловік та жінки віком 68 і 54 роки, автомобіль волонтерів отримав механічні пошкодження. Стан потерпілих задовільний.

Після опівночі росіяни обстріляли Новодмитрівку, один зі снарядів влучив у приватний будинок, у підвалі якого в той час перебували діти.  Під завалами будинку загинув 6-річний хлопчик, його 13-річний брат отримав тяжкі травми, нині він у комі та за його життя борються лікарі. Також постраждали троє сусідів, які прибігли на допомогу та потрапили під повторний обстріл. У 18-річної дівчини мінно-вибухова травма та рана стопи, у 24-річного чоловіка мінно-вибухова травма, контузія та гостра реакція на стрес, у 60-річного чоловіка уламкове поранення ноги. Під ворожий обстріл потрапила і бригада "швидкої", яка надавала медичну допомогу пораненим. Осколками посікло автомобіль, лікарі не постраждали.

Військові рф здійснили авіаудар по Придніпровському, внаслідок вибуху сталося загоряння сухої трави. 

За минулу добу від залишених росіянами вибухонебезпечних предметів постраждали двоє людей.

В лікарню Берислава доставили 34-річного жителя Миколаєва, у якого діагностували численні важкі травми. Попередньо встановлено, що у лісосмузі біля Берислава потерпілий підняв зі землі невідомий предмет, який здетонував. У лісосмузі поблизу Великої Олександрівки 55-річний чоловік наступив на невідомий предмет, ймовірно міну-пелюстку. Внаслідок вибуху чоловік отримав травму правої стопи.

Поліція вкотре закликає громадян не ігнорувати мінну небезпеку: пересуватися тільки обстеженими маршрутами. В Херсоні під обстрілами російської армії з лівого берега Дніпра перебували центральні вулиці, мікрорайони "Корабел", ХБК та передмістя. Внаслідок влучання снарядів постраждали приватні та багатоквартирні будинки, а також територія підприємства. У Антонівці ворожим обстрілом пошкоджено гімназію, у навчальному закладі вибито вікна, посічено фасад, дах, постраждало обладнання.

На місцях обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 262 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 кримінальних проваджень за ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" ККУ.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux