Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині поліція документує наслідки російських атак, внаслідок яких двоє людей загинуло та вісім поранено, серед останніх – поліцейські та волонтери
Опубліковано 02 лютого 2024 року о 13:20

російські війська вкотре обстріляли з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків, авіації та БпЛА населені пункти Бериславського та Херсонського районів. На жаль, внаслідок ворожих атак двоє людей загинуло та вісім травмовано, серед них поліцейські.

З авіації противник наносив удари керованими бомбами по Бериславу, Новобериславу, Червоному Маяку, Качкарівці та Республіканцю. У Бериславі в зоні ураження вибухової хвилі опинилися житлові будинки, отримала поранення 63-річна жінка.

По Бериславу війська рф здійснили й масовану дронову атаку. Один із боєприпасів вибухнув поруч із магазином, постраждала 48-річна жінка, у неї мінно-вибухова травма та травматична ампутація пальця руки. Окупанти спрямували удар і по службовому автомобілю поліції, на якому здійснювала виїзд слідчо-оперативна група. Вибух пролунав поруч з автівкою, вона зазнала механічних пошкоджень. Поліцейські не постраждали.

Близько 16-ї години військові рф скинули боєприпаси на два автомобілі, в яких пересувалися представники гуманітарного центру. Внаслідок вибуху загинули двоє громадян Франції. Мінно-вибухові травми та вогнепальні поранення отримали ще троє французьких громадян та одесит.

Неподалік Максима Горького російський ворог атакував дроном-камікадзе бригаду «швидкої», яка поверталася з виклику. Від вибуху автомобіль зазнав механічних пошкоджень. Медичні працівники, на щастя, не постраждали.

Внаслідок ворожого обстрілу Тягинки поранення отримали двоє співробітників поліції Дніпропетровської області, у них діагностували отруєння невідомою хімічної речовиною.

Повідомлення про пошкоджені обстрілами будинки надходили до поліції від жителів Микільського та Антонівки.

Під масованим обстрілом армії рф перебував і Херсон. Руйнування та пошкодження житлових будинків зафіксовані у всіх районах міста. Найбільше постраждав історичний центр, там пошкоджено банківську установу, медичний центр, адміністративні будівлі, магазини, кафе, майстерню, зруйноване приміщення, де розташовувався гуманітарний штаб.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 345 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux