Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині поліція вилучила з обігу понад 13 тисяч літрів фальсифікованого алкоголю та спирту
Опубліковано 05 березня 2019 року о 11:53

Фальсифікат було вилучено з двох підпільних цехів, які функціонували на території м. Херсон.

Під час проведення заходів з протидії правопорушенням у сфері обігу спирту та лікеро-горілчаних виробів оперативники управління захисту економіки в Херсонській області Нацполіції припинили діяльність двох підпільних цехів.

Обидва виробництва фальсифікованої продукції знаходилися у м. Херсон. Перший цех» спеціалізувався на виготовленні «горілки» в «бег-ін-боксах», другий - на так званому елітному алкоголі іноземних виробників.

Оперативники обласного УЗЕ та державної фіскальної служби у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі також встановили місця зберігання готової до реалізації продукції, канали постачання сировини для її виготовлення та канали збуту.

Так, фальсифікована продукція реалізовувалась здебільшого на території південного регіону. «Алкоголь» можна було придбати безпосередньо на складах його зберігання або у спосіб, зручний для замовника. 

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем знаходження першого підпільного цеху, складів зберігання та автомобілях правопорушників правоохоронці вилучили майже 12 тисяч літрів спирту та готового до реалізації фальсифікованого алкоголю.

Другий цех також знаходився у м. Херсон. Місцевий мешканець організував підпільне виробництво у підвальному приміщенні житлового будинку. Фальсифікат реалізовував у своєму помешканні: продукція як українських, так і іноземних торгівельних марок. Крім того, замовлення можна було зробити за допомогою мессенджерів та соціальних мереж. Звісно ж на продукції були відсутні марки акцизного податку України. 

За результатами обшуків працівники управління захисту економіки в Херсонській області Національної поліції та ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі вилучили понад 1,5 тисячі літрів лікеро-горілчаної продукції різних торгівельних марок та спирту, а також компоненти для виготовлення «алкоголю» та обладнання.

Загалом правоохоронці вилучили із незаконного обігу та завадили потраплянню на споживчий ринок 13,4 тисячі літрів фальсифікованого алкоголю, вживання якого може бути небезпечним для здоров’я громадян.

Наразі на вилучено майно, загальною вартістю майже 7 мільйонів гривень, накладено арешт.

За обома фактами протиправної діяльності відкриті кримінальні провадження за ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та 227 (Випуск або реалізація недоброякісної продукції) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що з початку року поліція завадила потраплянню на споживчий ринок понад 40 тисяч літрів фальсифікованого алкоголю.

Наталія Калиновська,
Департамент захисту економіки
Національної поліції України
тел.довіри (098) 103-96-59
[email protected]


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux