Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Донеччині відбулося відкриття нового відділення поліції у Кураховому
Опубліковано 22 серпня 2021 року о 18:05

Сьогодні, 22 серпня, з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України за участі керівництва поліції Донеччини відбулося відкриття нової адміністративної будівлі Мар’їнського відділення поліції. В рамках заходу заступник начальника поліції Донеччини Артем Кисько презентував свою книгу «Некомбатанти».

У 2014-2016 роках основне приміщення, яке було розташовано у місті Мар’їнці, було зруйновано в результаті проведення антитерористичної операції. 148 співробітників поліції по черзі працювали на робочих місця, більшість часу - на вулиці, ходили в патрулі, забезпечували охорону публічного порядку або пропускний режим. Це значно ускладнювало оперативне реагування на заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та події.

Враховуючи ступінь пошкоджень будівлі та її розташування поблизу (до 1,0 км) лінії зіткнення, Нацполіцією було прийнято  рішення про будівництво нової адміністративної будівлі у Кураховому.

Відкривали нове відділення начальник поліції ГУНП в Донецькій області Микола Семенишин, Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко, голови ОТГ та ТОГ, мерія міст Курахове та Маріуполь і громада.

Павло Кириленко зазначив, що інноваційній підхід в реалізації проєкту дозволить поліцейським вчасно та якісно надавати поліцейські послуги  та  сприятиме зменшенню  рівня злочинності.

«Сьогодні ми отримали нове сучасне  адміністративне приміщення, відповідне до всіх державних будівельних норм, де головне – людина, забезпечення її безпеки та прав», - звернувся до присутніх Микола Семенишин.

Начальник поліції Донеччини додав, що в  період проросійської військової агресії поліція зміцнює свою матеріально-технічну базу, поновлює автопарки.

Будівництво розпочалося у липні 2020 року. За цей час «з нуля» було побудовано триповерхову адмінбудівлю. У новому відділенні поліції реалізовано проєкт «Custody Records», облаштовані слідчі та зелені кімнати, введена нова система пропускного режиму, встановлено 48  камер відеоспостереження.

Крім того, будівля оснащена усім необхідним для людей з особливими потребами, а для співробітників поліції облаштовані кімнати відпочинку та спортивний майданчик.

Завдяки керівництву Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, поліції Донеччини, обласної державної адміністрації та місцевій владі у місті Курахове запрацювало сучасне відділення поліції, яке стане платформою для правоохоронців у їх роботі.

Начальник поліції Донеччини подякував всім, хто брав участь у будівництві будівлі, зокрема, підряднику ПП «Аквалайт», який здав проєкт на кілька місяців раніше заявлених термінів.

Під час відкриття поліцейського відділу учасники церемонії вшанували пам’ять правоохоронців, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

З нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України почесними грамотами та відомчими відзнаками було нагороджено кращих співробітників поліції.

«Некомбатанти»

В рамках урочистого заходу відбулася презентація книги заступника начальника поліції Донеччини Артема Киська «Некомбатанти».

Книга написана зі спогадів полковника поліції про початок бойових дій на Донеччині у 2014 році.

«Пройшло 7 років, проте в пам’яті назавжди залишаться ті героїчні вчинки колег-правоохоронців, про які повинно знати молоде покоління», - зазначив Артем Кисько.

Автор розповів про героїв-поліцейських, які несли службу під ворожим вогнем, про вихід з оточеного ворогами Дебальцевого, дії правоохоронців, які заслуговують залишитися в пам’яті та історії, боротьбу за життя, за майбутнє країни,  допомогу побратимам, точне розуміння та виконання службових обов’язків.

Також заступник начальника поліції області додав, що разом з режисером Донецького академічного обласного драматичного театру Ігорем Туром наразі працює над сценарієм художнього фільму про роботу поліцейських в умовах війни.

Сценарій до фільму було подано на всеукраїнський конкурс для отримання фінансування. 20 серпня проєкт «Шлях додому» здобув перемогу в номінації «Розвиток кіносценарію» Українського Культурного Фонду.

\

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux