Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Дніпропетровщині затримано групу наркоділків, які мали спільника у місцевій поліції
Опубліковано 02 лютого 2019 року о 12:38

Організована злочинна група займалася збутом наркотичного засобу опій ацетильований та психотропної речовини первінтин на території міста Кам’янське. «Відкати» з кримінального бізнесу зловмисники систематично спільникам з числа міської поліції. Під час спецоперації Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, СБУ, спецпризначенців Дніпропетровської поліції та військової прокуратури наркоділків було затримано.

Департамент внутрішньої безпеки (ДВБ) Національної поліції України отримав оперативну інформацію про те, що не території міста Кам’янське Дніпропетровської області група осіб здійснює збут накротичних засобів та психотропних речовин. Дніпропетровським Управлінням ДВБ НПУ було проведено перевірку та знайдено підтвердження фактів.

Учасники злочинної групи, з числа місцевих мешканців, займалися розповсюдженням опію ацетильованого та первінтину. Організатор групи – 49-річний уродженець Кам’янського, особисто збував концентрат опію – маляс – своїм 10 наркодилерам, а вони, в свою чергу, клієнтам.

Наркоугруповання мало спільників у місцевому відділі поліції. Серед яких – 42-річний майор поліції з кримінального блоку. Оперуповноважений попереджав наркоділків про заплановані іншими підрозділами поліції перевірки, допомагав звільненню з-під варти учасникам групи, отримував на постійній основі «долю» від прибутку та особисто збував наркотики. У майора поліції провели дві оперативні закупівлі: опію ацетильованого та первінтину.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ військовою прокуратурою Південного регіону України за викритими відомостями було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України. 

Спільними діями УДВБ НПУ, бійців полку особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області, Служби безпеки України, під процесуальним керівництвом військової прокуратури організатора, учасників злочинної групи і їхнього спільника-поліцейського затримали.

Проведено 15 санкціонованих обшуків за місцем мешкання членів групи, в їхніх автомобілях, на місцях збуту. Вилучено чималу кількість наркотичних засобів, кошти у різній валюті, зброю та набої, мобільні телефони та чорнові записи.

Повідомлено перші підозри наркодилерам, зокрема, і співробітнику місцевої поліції, за ч.2 ст.307 КК України. Двоє наркоділків перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Тривають подальші слідчі дії, спрямовані на притягнення усіх учасників злочинного угруповання до відповідальності.

Департамент внутрішньої безпеки 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux