Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Буковині упродовж двох тижнів українські та американські поліцейські обмінювалися досвідом у протидії домашньому насильству
Опубліковано 26 жовтня 2019 року о 14:21

Робоча поїздка представників поліції та Сенату штату Орегон до Чернівців відбулася в рамках міжнародного проєкту з обміну досвідом між працівниками державних структур України та США. Гості поділилися з буковинськими поліцейськими своїми напрацюваннями щодо взаємодії з населенням, протидії домашньому насильству та профілактичної роботи з дітьми.

Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області активно розвиває міжнародну співпрацю та бере участь у різних проєктах для вдосконалення своєї діяльності й запровадження нових ефективних методів роботи. За ініціативи сектору міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП реалізовано спільну україно-американську програму «Сommunity policing».

Капітан поліції штату Орегон Тім Фокс і представник Сенату вказаного штату Кевін Мур упродовж двох тижнів тісно співпрацювали з різними підрозділами поліції Буковини. Гості провели для українських колег декілька тренінгів, присвячених взаємодії поліції з населенням. Співробітники підрозділів превентивної діяльності ГУНП і патрульної поліції вивчали, як ефективніше спілкуватися з громадянами та як доносити до них, що в разі необхідності поліцейські цілодобово готові прийти на допомогу. Учасники тренінгів активно цікавилися методами роботи американських колег і діями у різних ситуаціях, що трапляються під час несення служби.

Чернівецькі поліцейські разом з представником поліції США порівняли методи попередження домашнього насильства, дії у разі виявлення домашнього кривдника та обговорили розбіжності в законодавстві обох країн. Законодавство Сполучених Штатів Америки є більш жорстким до цієї категорії правопорушників і передбачає обов’язковий арешт.

Під час тренінгу по роботі з неповнолітніми, що проводився для інспекторів ювенальної превенції, його учасники ознайомилися з результатами пілотного проєкту «Орегон-Буковина». Цього року вперше в Україні буковинські поліцейські запровадили новий метод взаємодії з дітьми. Ювенальні поліцейські влітку під прикриттям працювали в оздоровчих таборах помічниками вожатих і лише в кінці свого перебування розкривали, що є офіцерами поліції. Цю ідею правоохоронці запозичили у колег зі штату Орегон США, де такий метод спілкування з дітьми успішно діє вже упродовж майже пів століття.

Дітей, з якими влітку працювали поліцейські, також запросили на презентацію результатів проєкту «Орегон-Буковина». Саме вони й підтвердили ефективність інновації: підлітки поділилися своїми враженнями від неформального спілкування з працівниками поліції, розповіли, що встигли подружитися зі своїми вожатими-правоохоронцями й досі спілкуються з ними. Враховуючи такий позитивний досвід, наступного року проєкт буде продовжено із залученням більшої кількості поліцейських.

Під час поїздки на Буковину гості також ознайомилися з діяльністю спецпідрозділу «КОРД» – побачили підготовку спецпризначенців, в яких умовах вони тренуються та яку бойову екіпіровку використовують у своїй роботі.
Тім Фокс і Кевін Мур відзначили високий рівень підготовки буковинських поліцейських, їхній професіоналізм і відкритість до нових знань.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux