Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Мільйонні прибутки на підпільному виробництві алкоголю: судитимуть учасників злочинної групи
Опубліковано 11 січня 2024 року о 18:00

Ділки виготовляли «елітний» алкоголь у ванній кімнаті, а збували фальсифіковану продукцію у роздрібну торговельну мережу через інтернет-магазини та у заклади громадського харчування на території Тернопільської області.


Як встановили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції, організатори підпільного бізнесу виготовляли алкогольну продукцію в антисанітарних умовах, тож технологічні процеси не відповідали державним стандартам. Саме в таких умовах виробляли «елітний» алкоголь у підпільному цеху в Тернопільській області. Окремі приміщення ангара учасники процесу використовували для виготовлення продукції, зберігання сировини, тари та готової продукції.

Для змішування компонентів ділки використовували звичайну ванну, де відбувався «технологічний процес». Надалі алкогольну суміш зливали у бочки, а потім розфасовували у скляну тару, закуплену у пунктах вторинної сировини. За добу ділки могли виготовити до 1000 пляшок «алкоголю».

Пляшки маркували підробленими марками акцизного податку та продавали готову продукцію гуртовими та роздрібними партіями в невеликі магазини роздрібної торгівлі, заклади громадського харчування та через інтернет-магазини. Під логотипами українського та іноземного виробників серед  асортименту пропонували горілку, коньяк, віскі, ром тощо.

Місячний прибуток організаторів нелегального бізнесу міг сягати одного мільйона гривень.

В ході обшуків правоохоронці вилучили 7000 пляшок готової «алкогольної» продукції, ще 2000 літрів «алкоголю» у бочках, чорнові записи, склотару, 500 пачок цигарок без марок акцизного податку, 12 000 марок акцизного податку з ознаками підробки, 125 порожніх бочок по 200 літрів кожна, три вантажні автомобілі, які транспортували фальсифікат.

На підставі зібраних доказів поліцейські за погодженням з прокурорами Офісу Генерального прокурора скерували обвинувальний акт до суду, стосовно трьох організаторів нелегального бізнесу. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень з кваліфікуючою ознакою «у складі організованої групи», передбачених ч. 3 ст. 199 (придбання та зберігання з метою використання при продажу товарів марок акцизного збору), ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2, ст. 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв) Кримінального кодексу України.

Крім того, відповідно до рішення Печерського районного суду міста Києва вилучені під час обшуку вантажні автомобілі передано на потреби Збройних Сил України.

Заходи з викриття проводилися за участі працівників управління контролю за підакцизними товарами ДПС у Тернопільській області.

Санкція статей передбачає покарання – позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.



Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux