Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Майор поліції Оксана Божа 18 років піклується про безпеку дітей
Опубліковано 08 липня 2018 року о 12:43

З першого дня служби і дотепер старший інспектор ювенальної превенції з Волновахи працює виключно з дітьми. Оксана Божа стала свідком змін та реформ, які відбувалися в поліції, і зокрема, в обраній службі, але одне залишилося незмінним – діти завжди потребують уваги, любові та захисту з боку дорослих.

Озираючись на пройдений професійний шлях, Оксана Божа розуміє, чому її тато - полковник у відставці - колись категорично забороняв доньці навіть думати про роботу в міліції. Завжди заклопотаний службою, він бажав своїй дитині іншої, легшої долі. Тому після школи дівчина за категоричності батьків вступила на обліково-фінансовий факультет Донецького державного університету.

Проте фінансиста зі старанної студентки не вийшло. На п'ятому курсі, під час проходження практики в податковій службі, Оксана остаточно зрозуміла: ця справа - не для неї. Урочисто вручивши батькам диплом вишу, вона написала заяву з проханням взяти її на роботу в райвідділ міліції рідної Волновахи. А спеціальну освіту здобула 2007-го, закінчивши Національну академію внутрішніх справ.

Розпочавши роботу в міліції 2000-му році на посаді оперуповноваженого СКМСН, Оксана Анатоліївна одразу усвідомила: у роботі з дітьми неприпустимі байдужість або лукавство. Важливе кожне слово, кожна дія, адже на кону - правильне сприйняття світу маленькою людиною, навіть якщо вона зробила помилку. Закоренілих порушників чи злочинців у 14-17 років не буває, і від того, кого підліток вбачає в особі поліцейського, - друга чи карателя, - зазвичай, залежить його ставлення до закону, а нерідко - й подальша доля.

 

Майору поліції Божій дуже прикро, коли доводиться мати справу з дітьми, які через малолітню дурість порушили закон.

До речі, у Оксани Анатоліївни неоднозначне ставлення до спецшкіл. Адже, як засвідчує практика, перебування там не завжди на користь підліткам, що оступилися. Контингент у таких закладах різноманітний: у деяких вихованців за плечима - ціла низка тяжких злочинів, чим вони ще й вихваляються, негативно впливаючи на менш кримінально «просунутих» дітей.

Єдине, про що жалкує Оксана Анатоліївна, так це про постійну нестачу часу для власних дітей. Недарма - донька Вікторія, яка виросла в міліцейській родині (тато - працівник карного розшуку), вибрала собі «мирну» професію журналіста. А ось 10-літній Владик займається танцями та ще ніяк не звикне, що його матуся дуже потрібна й іншим дітям.

Не важливо вдень чи вночі, у відпустці чи на роботі Оксана Анатоліївна миттєво реагує на всі виклики пов’язані з дітьми.

- Працюю майже 20 років, а й досі не можу звикнути до того, що деякі діти стають не потрібними своїм батькам, піддаються знущанням та залишаються покинутими рідними людьми,- говорить жінка.

За півроку вона склала 139 адміністративних протоколів відносно недобросовісних батьків та провела більше 60 різноманітних профілактичних заходів у навчальних закладах. Спокус у неповнолітніх багато - алкоголь, наркотики, бажання «легких грошей». Через нестійку психіку їм складно розібратися, яким шляхом вирушити у самостійне життя. Тому, саме Оксана Божа має покликання рятувати дітей від необачних кроків і допомагати повернути їх на той, правильний шлях.

Волноваський відділ поліції
в Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux