Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Харкова припинила діяльність підпільного цеху, в якому виготовлялася продукція під маркою відомого спортивного бренду
Опубліковано 31 липня 2020 року о 23:28

Викрили групу осіб, які налагодили незаконне виробництво та оптовий продаж фальсифікованої продукції всесвітньо відомих торговельних марок, працівники Московського відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 4.

До харківських правоохоронців звернулися представники компанії NIKE Innovate C.V. із заявою про те, що вони встановили факт незаконного використання знаку торговельної марки «NIKE» для виготовлення та реалізації фальсифікованої продукції. 


Відомості за вказаним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. 


Для проведення досудового розслідування було залучено групу досвідчених працівників слідчого відділу Московського ВП ГУНП в Харківській області. 


Під час слідства поліцейські встановили, що компанія «NIKE Innovate C.V.» є одним із провідних світових виробників спортивного одягу та взуття, що має великий попит у світі та є власником прав на словесні та зображувальні торгівельні марки NIKE. 


Представники Компанії дали слідству свідчення про те, що 28-річна громадянка Китаю, яка мешкає у Харкові, через Інтернет-магазин пропонує клієнтам текстильні вироби, а саме спортивні костюми, штани, майстерки, шорти, марковані словесними та зображувальними торгівельними марками NIKE. При цьому чоловік підкреслив, що Компанія не надавала вказаній жінці та організованому нею Інтернет-магазину права на використання власних торгівельних марок у будь-який спосіб.


Щоб упевнитися у своїх підозрах, представник Компанії через зазначений магазин замовив на сайті шорти NIKE. В якості оплати йому запропонували різні способи, в тому числі перерахувати гроші за товар на картку одного з банків. Факт продажу фальсифікованої продукції був задокументований працівниками поліції. 


Під час досудового розслідуванням слідчі встановили осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення. Ними виявилися 28-річна громадянка Китаю, яка організувала та адмініструвала сайт з продажу товарів з незаконним використанням знаків для товарів та послуг, а також здійснювала реалізацію фальсифікованої продукції на території ТЦ «Барабашово». До незаконного бізнесу також виявився причетним 39-річний чоловік, керівник цеху з виробництва спортивного одягу, а також 34-річний харків’янин, який керував роботою цеху з виробництва шелкографії. 


28 липня 2020 року слідчі Московського відділу поліції під оперативним супроводженням співробітників УПК в Харківській області ДКП НПУ  провели ряд обшуків у фігурантів, під час яких виявили та вилучили близько 2 тисяч одиниць вже готового товару, на суму понад 2 мільйона гривень. Окрім того, поліцейські вилучили 11 станків для виготовлення одягу, 77 швейних машин, близько 70 матриць з логотипами, 150 відер з фарбою,  160 рулонів тканини, викройки та фурнітуру, комп’ютерне обладнання, записи «чорної» бухгалтерії, документацію, різноманітне сучасне обладнання та інші докази незаконної діяльності фігурантів.    


Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального правопорушення, вирішується питання про повідомлення про підозру особам, причетним до протиправної діяльності. Відповідно до санкції статті їм загрожує штраф від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. 
Досудове розслідування триває. 

Відділ комунікації поліції Харківської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux