Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Києва затримала іноземців, які продали чоловіку фальшиві монети на суму близько 1,5 мільйони гривень
Опубліковано 18 березня 2020 року о 19:35

Ці гроші аферисти отримали від потерпілого, якому вони продали нібито монети зі срібла та золота часів Царської Росії. Нині зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні шахрайських дій. Правопорушникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

У ході реалізації оперативної інформації та проведення розшукових заходів на   вулиці Пушкінській працівники Шевченківського управління поліції затримали групу з чотирьох осіб: зловмисники підозрюються у скоєнні двох епізодів шахрайств на території столиці.

Як розповів начальник відділу поліції №4 Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, співробітники карного розшуку затримали підозрюваних при спробі продажу начебто срібних монет на суму близько мільйон гривень:

«Ми встановили, що наприкінці лютого до мешканця столиці, 1964 року народження, звернулись невідомі, котрі розповіли йому про те, що нібито знайшли старовинний скарб і запропонували купити антикварні монети з дорогоцінних металів. Вказана пропозиція зацікавила киянина, він оглянув монети та погодився їх придбати. Через декілька днів аферисти зустрілись з потенційним покупцем біля банківської установи, де він зберігав свої заощадження, зняв готівку та придбав товар. Однак, коли невдовзі потерпілий вирішив здати монети до кредитної установи, вони виявились фальшивими, а відтак він написав заяву до поліції».

Співробітники Шевченківського управління поліції провели комплекс слідчих дій та розшукових заходів, спрямованих на встановлення осіб, які ошукали городянина. Правоохоронці розробили оперативну комбінацію, у ході якої аферисти погодились повторно продати потерпілому партію у кількості 1000 «срібних» монет. За аналогічною схемою, зловмисники зустрілись із «покупцем» біля банку, де за мільйон гривень продали фальшиві монети.

«Ми затримали чотирьох осіб – уродженців іншої держави, які на початку року прибули на територію України на автомобілях та у різних містах шукали "жертв". Вказані громадяни затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. У затриманих вилучили гроші та підроблений «товар», який направили на проведення експертизи»,- додав правоохоронець.

Столичні слідчі розслідують кримінальні провадження, розпочаті за ч. 3 та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux