Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські Харківщини скерували до суду справу банди озброєних нападників на інкасаторів
Опубліковано 20 липня 2019 року о 08:51

Раніше оперативники управління стратегічних розслідувань поліції Харківської області встановили та затримали учасників банди, які упродовж 7 років вчиняли озброєні розбої на інкасаторів. Сума збитків складає щонайменше 15 мільйонів гривень. Наразі обвинувальний акт щодо банди скерований до суду. Підозрюваним інкримінують вчинення правопорушень, передбачених шістьома статтями Кримінального кодексу України.

Поліцейські викрили банду у 2016 році. У липні того року у в смт Куп’янськ-Вузловий м. Куп’янська (Харківська область) учасники групи напали на інкасаторів, погрожуючи вогнепальною зброю.  

Організатором групи став уродженець Києва, 1976 року народження. Він підшукав учасників, здійснював керівництво злочинним угрупованням, координував дії кожного з учасників, консультував їх. До складу банди також увійшли мешканці Києва та Харківської області, які діяли відповідно до чітко розподілених ролей.

Документування та викриття банди ускладнювалося тим, що до її складу входили колишній інкасатор банківської установи та колишній працівник правоохоронних структур. Вони були чітко обізнані про здійснення охорони банківськими установами, оперативні можливості правоохоронних органів, заходи конспірації і мали навички поводження зі зброєю та вибуховими речовинами.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що учасники групи є причетними до низки тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених у різні роки на території Харківської та інших областей України. Зокрема, йдеться не тільки про озброєні розбійні напади, а й про замах на замовне вбивство.

Сума збитків, завданих потерпілим в результаті злочинної діяльності банди, становить щонайменше 15 мільйонів гривень.

Під час проведення обшуків в гаражних приміщеннях та за місцями проживання членів групи було виявлено та вилучено цілий арсенал зброї та боєприпасів. Зокрема, підствольні гранатомети, бойові та реактивні протитанкові гранати, тротилові шашки та пластид.

Наразі підозрюваним інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (Бандитизм), ч. 4 ст. 187 (Розбій),  ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин), п. 5 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

Обвинувальний акт щодо злочинної групи осіб направлено до Дніпровського районного суду м. Києва. 

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

за матеріалами

Департаменту стратегічних розслідувань


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux