Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Підпалювали та знищували майно громадян – у Києві поліцейські затримали злочинну групу
Опубліковано 16 листопада 2021 року о 15:10

Жертвами зловмисників були громадяни Києва, які з тих чи інших обставин ставали свідками певних подій та учасниками конфліктів з організатором угруповання. Крім того, фігуранти «спеціалізувалися» на виконанні злочинів на замовлення.

Упродовж тривалого часу мешканці будинків в Оболонському районі ставали жертвами невідомих осіб. Їм підпаювали балкони та двері, обмальовували двері різними написами образливого характеру, розбивали скло та проколювали колеса автівок, розбивали вікна у помешканнях. Зазвичай всі події відбувалися вночі. Проведеними заходами оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями встановили організатора, учасників угруповання, а також мотиви скоєння злочинів.

Як з’ясувалося, з метою власного збагачення та помсти діяльність угруповання організував  раніше засуджений за скоєння різних злочинів мешканець цього ж району. У спільники залучив двох киян. Між усіма були чітко розподілені ролі: організатор давав вказівки учасникам, керував їхньою підготовкою, забезпечував фінансування угруповання, «помічники» - безпосередньо самі брали участь у злочинах та підшукували осіб для їх виконання.

Від дій зловмисників страждали люди, які з тих чи інших обставин ставали свідками певних подій та не поділяли позицію організатора, тим самим входили з ними у конфлікти. Аби помститися та провчити опонентів, за вказівкою лідера злочинної групи її учасники підпалювали та пошкоджували майно громадян.

Крім того, за грошову винагороду отримував та забезпечував виконання замовлень від осіб щодо вирішення їх побутових проблем. На даний час встановлена причетність зловмисників до 15 фактів пошкодження чужого майна.

Учора, 15 листопада, поліцейські, прокурори Оболонської окружної прокуратури м. Києва за силової підтримки спецпідрозділу ДСР затримали організатора та учасників злочинного угруповання. За результатами проведення обшуків за місцями їх мешкання та у транспортних засобах вилучили речі та предмети, що свідчать про злочинну діяльність.

Вилучили зброю, арбалет, телескопічні та гумові палиці, нунчаки, кастет, радіостанції, газові балончики, «код-грабер». Крім того, 56 мобільних телефонів, «чорнові» записи, понад два десятки стартових пакетів.

На підставі отриманих доказів лідеру угруповання повідомили про підозру в організації незакінченого замаху на умисне пошкодження чужого майна, вчиненого шляхом підпалу, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України), його спільнику  -  за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України.

Наразі в суді розглядаються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Після проведення повного комплексу слідчо-оперативних дій вирішуватиметься питання про повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання та притягнення усіх до відповідальності.

За скоєне може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux