Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Оперативники Нацполіції затримали групу серійних викрадачів автомобілів
Опубліковано 02 листопада 2018 року о 16:40

Поліцейські встановили причетність зловмисників до 9 фактів незаконних заволодінь транспортними засобами на території Києва та Київської області. Наразі учасникам угруповання повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів. Про це сьогодні, 2 листопада, повідомив перший заступник начальника Департаменту карного розшуку Нацполіції Сергій Прудченко.

Працівники Департаменту карного розшуку спільно з поліцейськими Київщини під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області викрили та задокументували злочинну діяльність групи автовикрадачів.

Відтак поліцейські затримали чотирьох мешканців Києва та Київської області  - віком від 30 до 40 років. Троє з учасників – раніше судимі за аналогічні злочини.

Поліцейські встановили, що зловмисники ретельно готувались до кожного епізоду: стежили за потерпілим, вишукуючи зручний для злочину момент.

За словами Сергія Прудченка, затримані здійснювали угони за допомогою електронної системи засобів для злому та блокування систем захисту автомобілів. Викрадені транспортні засоби зазвичай перепродавали, попередньо змінивши номери агрегатів.

«Враховуючи складність документування даного виду злочину, було прийнято рішення про затримання членів групи безпосередньо під час скоєння злочину», – повідомив перший заступник начальника ДКР.

Так, зловмисники намагались викрасти автомобіль Toyota з парковки біля одного з торгівельних  центрів у Київській області. У цей момент оперативники Департаменту карного розшуку спільно з оперативниками Київської області та бійцями спецпідрозділу КОРД затримали трьох учасників групи.

Четвертого підозрюваного, який займався перепродажем та  розукомплектуванням викрадених автомобілів, поліцейські затримали під час проведення обшуків.

Правоохоронці провели 11 одночасних обшуків. У результаті було виявлено та вилучено два викрадені  автомобілі, речі потерпілих, номерні деталі транспортних засобів, державні номерні знаки  та знаряддя скоєння злочинів.

Наразі чотирьом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Двоє учасників злочинної групи взяті під варту, інші двоє перебувають під домашнім арештом.

«Після остаточного вивчення доказів, які були здобуті нами в ході документування, процесуальними керівниками та слідчими буде прийнято  рішення про кваліфікацію дій членів групи у складі організованої злочинної групи», – зазначив Сергій Прудченко.

Нагадаємо, перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін наголосив, що до розкриття та протидії незаконним заволодінням транспортних засобів залучатимуться всі підрозділи Національної поліції.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux