Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Маємо достатньо люті для штурму ворога, а мотивація одна – вільна Україна!», - київський боєць штурмової бригади «Лють» Василь Кузик
Опубліковано 04 березня 2023 року о 10:01

Оборона Києва, бойові завдання на сході держави, поранення, реабілітація та вступ до новоствореного поліцейського підрозділу «Лють» – історія столичного поліцейського, який захищає нашу країну. 

Війна торкнулася поліцейського ще у 2014 році, коли він пішов добровольцем у перший добровольчий батальйон Національної гвардії України, який згодом перейменували на батальйон імені генерал-майора Сергія Кульчицького. Василь Кузик відправився захищати Донецьку та Луганську області від окупантів та брав активну участь у бойових діях. Наприкінці цього ж року він пов’язав своє життя із Національною поліцією України та у складі підрозділів МВС «Золоті ворота» і полку поліції особливого призначення «Київ» продовжив їздити на ротацію до зазначених регіонів.

З 2019 року Василь Кузик працював інспектором відділу превентивної комунікації полку «Київ».

«До наших завдань входило забезпечення публічної безпеки та правопорядку під час масових заходів, налагодження комунікації з громадянами задля вирішення конфліктних ситуацій за допомоги слова», - розповідає поліцейський.

Коли почалася повномасштабна війна Василь разом із багатьма колегами обороняв Київ від окупантів. Зоною відповідальності для правоохоронця стала столична Оболонь. Перевірка громадян на блокпостах, виявлення диверсійних груп, патрулювання, евакуація мешканців Гостомеля та Бучі – такі завдання стояли перед правоохоронцем.

Після звільнення Київщини від окупантів, поліцейський вирішив і надалі брати активну участь у відсічі агресії рф та вступив до поліцейського полку спецпризначення «Сафарі». Влітку правоохоронець із побратимами відправився виконувати бойові завдання у Запорізьку область, потім брав участь у звільненні Куп’янська та Вовчанська на Харківщині, далі – Донеччина.

«Під час звільнення Лимана ми з колегами штурмували окупантів у місті Ямпіль та я потрапив у ворожу засідку, де почався стрілковий бій. Тоді ми дали відсіч ворогу, але отримали поранення, після чого були евакуйовані у більш безпечне місце для отримання медичної допомоги. Через декілька тижнів реабілітації я знову відправився виконувати бойові завдання вже на Бахмутському напрямку», - розповідає Василь.

Наразі полк спецпризначення «Сафарі», у якому служить Василь, переходить до штурмової бригади «Лють». Це дає можливість поліцейським бити та виганяти ворога з нашої землі, адже новостворений підрозділ оснащується новітньою зброєю та технікою. Загалом основна задача «Люті» - відвойовування захоплених міст та селищ.

«Штурмова бригада «Лють» - це ще одна можливість для тих, хто не може лишатися осторонь війни та відчуває лють до ворога всередині. Це шанс для тих, хто готовий визволяти окуповані території рідної країни. У нашому арсеналі бронетехніка, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння. Найголовніше – ми приділяємо багато часу навчанню бійців до того, як вони поїдуть у зону бойових дій, це і тактика бою, вогнева і медична підготовка. Маємо достатньо люті для штурму ворога, а мотивація одна – вільна Україна», - наголошує Василь Кузик.


Відділ комунікації поліції Києва




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux