Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За тиждень оперативники ДВБ Нацполіції спільно з поліцією в областях викрили чотирьох поліцейських у неправомірних діях
Опубліковано 27 вересня 2018 року о 18:07

Усі вони були викриті у вимаганні неправомірної вигоди за непритягнення до відповідальності. Документування їхніх протиправних дій відбувалося за підтримки керівництва поліції областей та СБУ, а також під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Зокрема, до працівників Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація щодо вимагання неправомірної вигоди співробітником слідчого відділу Обухівського відділу поліції. Під час перевірки було встановлено, що 28-річний поліцейський за повернення власникові викраденого автомобіля озвучив суму – 700 доларів США в якості «винагороди».

На зустріч з чоловіком поліцейський відрядив свого знайомого. Посередник отримав першу частину грошей - 600 доларів США, але відразу був затриманий на місці працівниками ДВБ НПУ, СБУ та прокуратури Київської області і зізнався: хто та з якою метою його «делегував».

Тим часом оперативникам Одеського управління ДВБ НПУ стали відомі факти незаконних дій співробітника сектору реагування патрульної поліції Усатівського відділення поліції. 44-річний капітан поліції при перевірці документів у водіїв виявляв автомобілі, які перебували в розшуку, під арештом, з ознаками підробки чи «двійники». Замість належних дій він вимагав та отримував хабарі. Суми, отримані старшим інспектором СРПП, коливалися від 500 доларів США до 2 тисяч доларів США.

Затримали поліцейського після одержання ним 1,5 тисячі доларів. За ці гроші він пообіцяв не вилучати іномарку з номерами-дублікатами іншого автомобіля та повернути водієві «двійника» документи.

На Кіровоградщині оперативники обласного управління внутрішньої безпеки Нацполіції задокументували протиправну діяльність керівника сектору реагування патрульної. Майор Добровеличківського відділення поліції знав про розслідування слідчими підрозділу низки кримінальних проваджень, розпочатих за фактами крадіжок.

Отримавши інформацію про те, що до злочинів причетний один із його односельчан, поліцейський зажадав від його матері 12 тисяч гривень, аби син не потрапив за ґрати. 44-річного посадовця поліції затримано одразу після одержання всієї суми.

В Ужгороді до Закарпатського УДВБ НПУ звернувся 23-річний місцевий житель. Заявник поскаржився на неправомірні дії старшого дільничного офіцера поліції. Капітан поліції вимагав у нього тисячу доларів США за непритягнення до відповідальності за нанесення легких тілесних ушкоджень 44-річному мешканцю Ужгорода. Після перевірки з’ясувалося, що дільничний поліції змовився з потерпілим у кримінальному провадженні, а гроші вони сподівалися розділити між собою.

Щоб гарантовано отримати неправомірну вигоду, 27-річний співробітник поліції превентивної діяльності при зустрічі з дружиною підозрюваного пригрозив «посадити» її чоловіка, якщо потрібну суму не буде знайдено. Кошти змовники одержали і встигли розділити порівну. З цими речовими доказами їх і затримали.

На теперішній час всі фігуранти корупційних дій затримані. Їхні дії задокументовані за підтримки керівництва поліції зазначених областей та СБУ, під процесуальним керівництвом військових та обласних прокуратур. На місцях поліцейським оголошено підозри, обрано запобіжні заходи. Санкція ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, поліція затримала банду рекетирів, які орудували у столичному регіоні.

Поліція затримала банду рекетирів, які орудували у столичному регіоні  © Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/majnovi-zlochini/policziya-zatrimala-bandu-reketiriv-yaki-oruduvali-u-stolichnomu-regioni/
Поліція затримала банду рекетирів, які орудували у столичному регіоні  © Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/majnovi-zlochini/policziya-zatrimala-bandu-reketiriv-yaki-oruduvali-u-stolichnomu-regioni

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux