Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Внутрішня безпека поліції затримала двох патрульних на отриманні неправомірної вигоди
Опубліковано 03 лютого 2020 року о 10:30

За видачу дозвільних документів на розміщення реклами співробітник Управління патрульної поліції (УПП) в Закарпатській області вимагав 7,5 тисяч гривень хабаря. Його столичний колега з батальйону супроводження патрульної поліції НПУ за допомогу в отриманні водійського посвідчення вимагав 10 тисяч гривень. Наразі за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції Нацполіції обох співробітників затримано.

До Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про окремих співробітників УПП області, які вимагають гроші  від місцевих підприємців за вирішення питання щодо видачі дозвільних документів на розміщення зовнішньої реклами та відкриття споруд дорожнього сервісу на автошляхах. Після ретельної перевірки факти знайшли своє підтвердження. 

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратурою Закарпатської області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Органом досудового розслідування визначено ТУ ДБР, розташоване у місті Львові.

Оперативники внутрішньої безпеки поліції встановили, що 35-річний інспектор відділу безпеки дорожнього руху УПП в Закарпатській області ДПП України налагодив схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за надання дозволу розміщувати рекламу на білбордах вздовж автодоріг. 

Працівники УДВБ НПУ, ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури області   затримали лейтенанта поліції під час одержання 7,5 тисяч гривень хабаря. 

Його колегу, який проходить службу у столичному батальйоні супроводження ДПП НПУ, працівники Закарпатського управління ДВБ НПУ теж викрили у корупційних діях. Правоохоронець брав неправомірну вигоду за сприяння в одержанні посвідчення водія без проходження курсів та здачі іспитів. За свої «послуги» вимагав 10 тисяч гривень. 

Хабарника затримали під час отримання ним другої частини від вищезазначеної суми – шести тисяч гривень. 

Оперативники внутрішньої безпеки поліції встановили, що до протиправних дій затримані патрульні вдавалися систематично. Всі факти одержання ними неправомірної вигоди задокументовано та долучено до матеріалів кримінальних проваджень.  

Підозрювані наразі затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм вже оголошено про підозру. У разі доведення вини фігурантам корупційних схем загрожує позбавлення волі на строк від  5 до 10 років з конфіскацією майна. 

Департамент внутрішньої безпеки 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux