Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Внутрішня безпека Нацполіції затримала двох осіб при спробі передачі хабара поліцейським Сумщини
Опубліковано 30 березня 2018 року о 18:57

Фігурант кримінального провадження намагався уникнути відповідальності, надавши хабара слідчому поліції. Інший громадянин пропонував  посадовцю патрульної поліції «винагороду», аби повернути вилучений автомобіль-двійник. Правоохоронці повідомили про корупційні пропозиції до підрозділу внутрішньої безпеки поліції. Співробітники УВБ затримали хабародавців під час спроби передачі неправомірної вигоди.

Протягом двох днів оперативники Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України провели заходи по затриманню осіб, які намагаються підкупити працівників поліції, щоб вирішити свої проблеми із законом.
Так, до внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про те, що 42-річний мешканець Білопільського району Сумщини пропонує кошти слідчому місцевої поліції. Чоловік, відносно якого було розпочато кримінальне провадження за фактом привласнення майна, пропонував поліцейському хабара за можливість уникнення відповідальності.


У службовому кабінеті 27-річного старшого лейтенанта поліції сумчанин був затриманий працівниками внутрішньої безпеки НПУ та поліції Сумської області, відразу після передачі 5 тисяч гривень неправомірної вигоди. 

Наступного дня ще одного хабародавця затримали з речовими доказами у Сумах. 27-річний одесит намагався повернути собі вилучену автівку, запропонувавши хабара начальникові Управління патрульної поліції Сумської області.


Встановлено, що сумські інспектори патрульної поліції під час несення служби зупинили автомобіль Тoyota RAV4 на вінницькій реєстрації. З’ясувалося, що іномарка – двійник. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Сумського РВП поліції області. Правоохоронці машину відправили на штраф-майданчик та розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України.

Невдовзі до 36-річного посадовця патрульної поліції звернулися особи і запропонували 2 тисячі доларів США за сприяння у поверненні вилученого позашляховика. Натомість капітан поліції попередив про кримінальну відповідальність за подібні пропозиції та повідомив про цей факт до підрозділу внутрішньої безпеки НПУ.

Тож спільними діями працівників УДВБ НПУ, Сумської місцевої прокуратури та Управління патрульної поліції  мешканця Одеси, який приніс обіцяного хабара, затримали у порядку ст.208 КПК України.

За спробу підкупу службових осіб зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої. Подальшу долю затриманих вирішить суд.

Департамент внутрішньої безпеки 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux