Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Упродовж дня поліція затримала трьох посадовців з хабаром у 285 тисяч гривень
Опубліковано 02 січня 2019 року о 20:03

На Закарпатті поліція затримала керівника виробничого управління Тячівської райради, а в Дніпропетровській області - службову особу комунального підприємства Дніпровської міської ради та керівника відділу Нікопольскої міської ради. Неправомірну вигоду правопорушники вимагала за видачу дозвільних документів.

Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області та працівники прокуратури Закарпатської області викрили у корупційній діяльності керівника виробничого управління Тячівської райради. Як встановили правоохоронці, за видачу дозвільних документів щодо права власності  на майно, яке перебуває на балансі управління, його керівник вимагав 21 тисячу доларів США неправомірної вигоди.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів було задокументовано факти отримання ним частини від визначеної посадовцем суми.

2 січня під час одержання другої частини хабара правопорушника було затримано. В автомобілі фігуранта правоохоронці вилучили 8 тисяч доларів США. Напередодні керівник виробничого управління одержав ще одну тисячі доларів США. 

Цього дня затримання проводили і у Дніпропетровській області. Викриті у хабарництві особи також вимагали неправомірну вигоду за видачу дозвільних документів.

Так, наприкінці минулого року до оперативників Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції звернулися громадяни. Вони повідомили, що працівники органів виконавчої влади вимагають у них неправомірну вигоду. В обох випадках кошти вимагали за видачу дозвільних документів на розміщення об’єктів торгівлі.

В органах виконавчої влади їм повідомили, що ця послуга не безкоштовна, а у разі відмови від надання коштів гарантують створення штучних перешкод у їх отриманні.

У першому випадку оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області та працівники Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 задокументували факт вимагання та одержання службовою особою комунального підприємства Дніпровської міської ради неправомірної вигоди. За видачу дозвільних документів на розміщення чотирьох торгівельних точок вимагав 1,2 тисячі доларів США.

Неправомірну вигоду одержував у два етапи. Перший «транш» головний інспектор отримав наприкінці грудня 2018 року, а 2 січня, у місті Дніпро, під час отримання другої частини хабара правопорушник був затриманий.

За вирішення аналогічного питання був викритий і керівник відділу Нікопольської місцевої ради. Як встановили оперативники УЗЕ, слідчі Нікопольського відділу поліції та Нікопольської місцевої прокуратури, посадовець вимагав від громадянина 12 тисяч гривень неправомірної вигоди. Затримали керівника відділу неподалік Нікопольської міської ради. Посадовець отримав частину неправомірної вигоди у сумі 5 тисяч гривень.

Вирішується питання щодо затримання правопорушників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.
Загальна сума одержаних ними коштів становить 285 тисяч гривень (еквівалент національної валюти).

Департамент захисту економіки 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux