Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Києві внутрішня безпека поліції та Департамент патрульної поліції затримали на хабарі патрульного інспектора
Опубліковано 17 березня 2018 року о 10:56

Інспектор патрульної поліції був викритий на вимаганні та одержанні хабарів за нескладання адміністративних протоколів або внесення до них змін, щоб правопорушники могли уникнути відповідальності. За корупційні дії співробітникові, затриманому за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції, загрожує позбавлення волі.

Працівниками Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки поліції було встановлено причетність 35-річного інспектора патрульної поліції до вимагання неправомірної вигоди. Зловживаючи службовим становищем, поліцейський вирішив отримувати додатковий заробіток з тих водіїв, які вчинили правопорушення.

Так під час зупинення одного з автомобілів патрульними було виявлено, що за кермом перебуває водій у стані алкогольного сп’яніння. На чоловіка склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Однак порушникові інспектор поліції повідомив, що може внести зміни до протоколу, щоб вподальшому матеріали були закриті. За таку «послугу» запросив 6 тисяч гривень, з яких згодом отримав 5.

Згодом патрульний виявив нетверезого водія – громадянина Лівії, студента одного з навчальних закладів Києва. Після складення протоколу за ч. 1 ст. 130  КУпАП, інспектор почав вимагати 2 тисячі гривень за те, щоб не забирати автомобіль іноземця на штраф-майданчик.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Поліцейського хабарника затримали спільними діями працівників Департаменту внутрішньої безпеки поліції, Департаменту патрульної поліції, слідчих УСБУ, під процесуальним керівництвом прокуратури столиці, відразу після одержання ним чергової суми неправомірної вигоди.

На теперішній час патрульний, який поповнив лави поліції у 2017 році, затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він чекає на оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу. За корупційні дії рядовому поліції загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux