Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Руслан Марчук: викриті у хабарництві особи мали намір одержати від громадян хабарів на понад півмільйона гривень
Опубліковано 06 квітня 2018 року о 17:41

Про це повідомив заступник керівника Департаменту захисту економіки Національної поліції. За його словами, проведеними антикорупційними заходами вдалося викрити та затримати зловмисників, а також припинити функціонування корупційних схем. Він також зазначив, що серед затриманих є і прокурор, і в.о. голови РДА, і проректор навчального закладу, і рядові працівники органів виконавчої влади.

«З початку квітня підрозділами Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з іншими правоохоронними органами було викрито 18 осіб у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Кошти вимагали за вирішення земельних питань, видачу певних документів тощо. Суми коливалися від 3 тисяч гривень до 5 тисяч доларів США», - повідомив Руслан Марчук, заступник начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Він також додав, що фігурантами кримінальних проваджень є посадові особи об’єднаних територіальних громад та райдержадміністрації, структурних підрозділів Держпродспоживслужби та Укртрансбезпеки, працівники міграційної, виконавчої служб та служби з надзвичайних ситуацій, медики, керівники комерційних структур, а також прокурор і проректори навчального закладу.

Як зазначив заступник керівника Департаменту, прокурора однієї з місцевих прокуратур було затримано у м. Дніпро. Працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції та Генеральної інспекцій Генеральної прокуратури України встановили, що за не накладання арешту на майно останньої та в подальшому закриття кримінального провадження прокурор вимагав від громадянки 2 тисячі доларів США неправомірної вигоди. Затримали його 5 квітня.

Також було задокументовано і злочинну схему виділення земельних ділянок учасникам бойових дій на Донеччині. Так, оперативники управління захисту економіки в Донецькій області Нацполіції, слідчі Бахмутського відділу поліції спільно з управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції за процесуального керівництва військової прокуратури Донецького гарнізону встановили причетність до злочину керівника комерційної структури. За вирішення даного питання вимагав від учасника бойових дій 70 тисяч гривень хабара. Був затриманий під час одержання частини хабара  - 55 тисяч гривень.

«Сьогодні, 6 квітня, затримання пройшли в Одеській та Кіровоградській областях», - розповів Руслан Марчук. Так, у Кіровоградській області проректор вищого навчального закладу за розміщення «автокав’ярень» вимагав та одержав 18 тисяч гривень неправомірної вигоди. В Одеській області посадова особа Держпродспоживслужби одержала 6 тисяч гривень. Натомість пообіцяла зменшити розмір штрафних санкцій з 100 тисяч гривень до 17 тисяч.

Упродовж цього тижня заходи з протидії хабарництву проводилися у 13 регіонах країни, за результатами яких було викрито 18 осіб, які вимагали від громадян понад 540 тисяч гривень неправомірної вигоди. Затримали фігурантів кримінальних проваджень під час одержання коштів, загальна сума яких становила 424 тисячі гривень.

Зловмисникам інкримінують вчинення злочинів, передбачені різними статтями Кримінального кодексу України, проте відповідальність за їх вчинення одна – позбавлення волі.

Нагадуємо, що на Чернігівщині в.о. голови однієї з РДА викрито на хабарі у 5 тисяч доларів США.

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux