Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція викрила посадовців з хабарами у понад чверть мільйона гривень
Опубліковано 07 лютого 2019 року о 12:16

У середу, 6 лютого, під час одержання неправомірної вигоди у Києві затримали посадовця ДП «Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів», у Київській області - працівника комерційної структури, який в подальшому повинен був передати кошти посадовим особам ПАТ «Київоблгаз», а у Донецькій  - посадовців міської ради.

Працівники територіальних управлінь Департаменту захисту економіки Національної поліції спільно з іншими правоохоронними органами продовжують руйнувати корупційні схеми, які налагодили керівники різних установ, у тому числі і комерційних. 

Так, у Києві працівники управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції, слідчого управління поліції Києві за процесуального керівництва прокуратури  м. Києва викрили одного з керівників ДП «Український науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів та виробів» у вимаганні неправомірної вигоди за проведення експертизи.

Під час процесуальних заходів було встановлено, що за проведення будівельно-технічних експертиз за результатами ремонтних робіт у двох загальноосвітніх та одному дошкільному навчальному закладі на території Святошинського району столиці посадова особа вимагала 190 тисяч гривень. Затримали правопорушника під час одержання ним 150 тисяч гривень неправомірної вигоди.

На Київщині оперативники обласного Управління захисту економіки Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону припинили корупційну схему з узгодження технічних умов газифікації для багатоквартирних житлових будинків.

Зокрема, правоохоронці встановили, що працівник товариства, який має корумповані зв’язки у регіональній газовій компанії, за певну винагороду вирішував відповідні питання, які виникали у комерційних структур.

Так, наприклад, за погодження технічних умов газифікації багатоквартирного житлового будинку від керівника комерційної структури останній вимагав 8,2 тисячі  доларів США «винагороди». Цю суму в подальшому фігурант повинен був передати посадовим особам ПАТ «Київоблгаз». 

Правопорушника затримали під час одержання коштів. Крім того, під час проведення процесуальних заходів було вилучено понад один мільйон гривень та «чорнові» записи із зазначенням сум та об’єктів, які необхідно підключити до газопостачання.

У Донецькій області оперативники управління захисту економіки Нацполіції, слідчі слідчого управління ГУНП в Донецькій області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону ООС викрили заступника міського голови та спеціаліста однієї з міських рад у хабарництві.

За видачу дозволу на розміщення МАФу фігуранти одержали від підприємця 6 тисяч гривень неправомірної вигоди. 

Всі правопорушники затримані у порядку статті 208 КПК України. Сума неправомірної вигоди, яку вони отримали, становить понад 375 тисяч гривень.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Наталія Калиновська,
Департамент захисту економіки 
Національної поліції України
тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux