Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція вилучила у затриманих на хабарах осіб понад 17 мільйонів гривень
Опубліковано 16 лютого 2018 року о 16:44

Упродовж січня працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з іншими підрозділами викрили 68 фактів одержання неправомірної вигоди. 76 фігурантам вже повідомлено про підозру.

Правоохоронці постійно проводять заходи по виявленню та припиненню корупційних схем, організованих посадовими та службовими особами.

Як правило, викриті у корупції посадові особи, обіцяли допомогти вирішити питання у різних сферах службової діяльності: від звільнення від відповідальності до укладання договір оренди. За свої «послуги» вимагали  кошти. Суми коливалися від 6 тисяч до 300 тисяч гривень.

До топ-5«лідерів-корупціонерів», які одержали найбільші суми неправомірної вигоди,потрапили посадові особи районних управлінь соціального захисту населення та пенсійного фонду на Луганщині, керівник будівельного підприємства та посадові особи підприємства газової галузі в Кіровоградській області, а також ряд посадових осіб з Полтавщини, Львівщини та Миколаївщини.

Очолюють, цей перелік посадові особи районних управлінь соціального захисту населення та пенсійного фонду Луганщини, які допомагали псевдопереселенцям з пенсіями. Зловмисники видавали громадянам довідки про взяття їх на облік як внутрішньо переміщеної особи, що давало їм змогу отримувати пенсії. Упродовж трьох років за такою схемою вони одержали від громадян понад 9 мільйонів гривень.

У Кіровоградській області працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції задокументували протиправну діяльність керівника будівельного підприємства та посадових осіб підприємства газової галузі. 2 мільйони гривень неправомірної вигоди вимагали фігуранти справи за зниження вартості розроблення технічного газового проекту та його затвердження.

На Полтавщині було затримано особу, яка за виділення 88 га землі одержала від представника фермерського господарства 767 тисяч гривень. Суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 350 тисяч гривень застави, яку він сплатив.

А у Львівській області оперативники разом зі слідчими затримали голову комісії з питань земельних відносин однієї з міськрад. Посадовець систематично вимагав та отримував від громадян хабарі за вирішення земельних питань. Загальна сума неправомірної вигоди становить майже 300 тисяч гривень.

До речі, до «переліку лідерів» також потрапив і депутат міськради з Миколаївської області. Він запропонував 250 тисяч гривень хабар працівникові прокуратури, щоб той сприяв закриттю кримінального провадження щодо розкрадання коштів місцевого бюджету. Напередодні оперативники викрили організовану злочинну групу, яка протягом 2016-2017 років систематично розкрадала державні кошти.

Організатором цієї групи був один із депутатів міськради Миколаєва. У злочинній групі також були родичі фігуранта, його помічник, керівники підконтрольних депутату підприємств та посадові особи одного з департаментів Миколаївської міської ради. Сплативши суму застави у розмірі понад мільйон гривень, звільнився з-під варти.

Протягом 2017 року працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції та його структурними підрозділами було задокументовано 701 факт хабарництва на суму 42,5 мільйона гривень.

Якщо громадяни володіють інформацією про вимагання посадовцями неправомірної вигоди, вони можуть звертатися безпосередньо до територіальних управлінь захисту економіки в областях або надсилати інформацію на електронну скриньку Департаменту dze@ekon.np.gov.ua

 

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59

[email protected]

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux